G4Media.ro

VIDEO Reprezentanta Mexicului este Miss Univers 2021/ Mesaj al concurentei din Myanmar,…

VIDEO Reprezentanta Mexicului este Miss Univers 2021/ Mesaj al concurentei din Myanmar, câştigătoarea premiului pentru cel mai frumos costum tradiţional: Oamenii din ţara mea mor şi sunt împuşcaţi de armată în fiecare zi

Andrea Meza, reprezentanta Mexicului, a fost încoronată Miss Univers 2021 duminică seară în Statele Unite, la finalul unei gale în timpul căreia Miss Myanmar a denunţat lovitura de stat organizată de armată în ţara sa, informează AFP, citată de Agerpres.

Ediţia din 2020 a acestui concurs de frumuseţe a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Andrea Meza, în vârstă de 26 de ani, îmbrăcată cu o rochie de seară strălucitoare de culoare roşie, le-a devansat pe finalistele din Brazilia şi Peru, cu prilejul unei gale desfăşurate la Seminole Hard Rock Hotel & Casino din Hollywood, un oraş din statul american Florida. Concursul a fost prezentat de actorul Mario Lopez şi de Olivia Culpo, fostă Miss Univers 2012.


Câştigătoarea din acest an a întrecut peste 70 de concurente, obţinând cel de-al 69-lea titlu Miss Univers. Ea îi succede lui Zozibini Tunzi, din Africa de Sud, încoronată Miss Univers 2019. Câştigătoarea din 2021 a fost desemnată de un juriul format din opt femei.

Miss Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a profitat de prezenţa sa în competiţie pentru a denunţa lovitura de stat din ţara ei, în urma căreia a fost îndepărtată de la putere fosta preşedintă Aung San Suu Kyi.

”Oamenii din ţara mea mor şi sunt împuşcaţi de armată în fiecare zi”, a spus concurenta în videoclipul său de prezentare – difuzat înainte de finala concursului -, care a inclus fotografii ce o prezentau în timp ce participa la manifestaţii împotriva juntei militare. ”Drept urmare, aş dori să îndemn pe toată lumea să vorbească despre Myanmar”, a adăugat tânăra.

Miss Myanmar a câştigat joi premiul pentru cel mai frumos costum tradiţional: îmbrăcată într-o ţinută cu mărgele, ornată cu motive tradiţionale din ţara sa, a purtat o pancartă cu mesajul ”Rugaţi-vă pentru Myanmar”.

Cel puţin 796 de persoane au fost ucise de forţele de ordine în Myanmar după lovitura de stat de la 1 februarie, potrivit unui ONG, iar peste 3.800 de persoane au fost arestate.

Miss Singapore, Bernadette Belle Ong, a profitat la rândul ei de prezenţa în competiţia pentru cel mai frumos costum tradiţional pentru a denunţa discriminarea contra persoanelor de origine asiatică. Concurenta a apărut pe scenă într-un body roşu sclipitor şi cizme asortate, purtând pe deasupra o mantie în culorile drapelului din Singapore, pe care era inscripţionat mesajul ”Opriţi ura împotriva asiaticilor”.

”La ce foloseşte acest eveniment dacă nu-l pot folosi pentru a trimite un mesaj puternic de rezistenţă împotriva prejudecăţilor şi violenţei?”, a mai scris ea pe Instagram, alături de fotografii cu ţinuta purtată în competiţie.

Sursa foto: Captură Video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Concursuri irelevante și de o superficialitate crasă. Singurul lucru bun este că aceste tipe, o dată ajunse într-un context în care vocea lor este amplificată, măcar au folosit oportunitatea pentru a atrage atenția asupra unor subiecte de discuție serioase și a unor probleme care necesită implicare și soluții.

 2. Armata ucide zi de zi oameni in tara mea. Fatas asta are un viitor asigurat ca nevasta de narco traficant

 3. P.S.: Rant alert!!

  Câștigătoarele sunt alese în baza percepțiilor subiective al evaluatorilor și doar din  categoria celor care participă. Deci argumentul: „nu e mai frumoasă decât top 30% românce, din care probabil multe au mai multă educație, geniu, creativitate, onoare decât câștigătoarea” – nu poate fi combătut statistic.
   La fel este și la concursurile de Mr. World sau Mr. Universe.
  Ca idee, câștigătoarea nici măcar nu are măsuri de top sau proporționale! Dacă la 1,67 m inaltime am 92-62-92cm si sunt doar o „irelevantă” din popor care n-a dat curs niciodată invitațiilor de a fi model, apoi modelele considerate de top au la 1,8 m înălțime măsuri de 85-62-90cm (deci mult prea anorexice dacă le vezi în realitate), iar tipa asta la 1,82 m este banală fizic și mediocră la IQ/ educație – ce relevanță are concursul dacă atât eșantionul cât și criteriile de evaluare sunt compromise și nu sunt reprezentative, iar procesul de evaluare este afectat de subiectivism?

  Concluzia este că vor câștiga titlul de „miss / mr. universe” doar din persoanele care participă, în baza unor evaluări subiective, iar în contextul asta este absolut absurd să zici: „a câștigat concursul de miss / mr. universe, deci este cea mai frumoasă femeie sau sexy bărbat de pe Terra”. Un concurs gen „pierdere de timp monumentală”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.