G4Media.ro

VIDEO Proteste în Indonezia împotriva modificărilor la Codul Penal. Guvernul vrea pedeapsa…

VIDEO Proteste în Indonezia împotriva modificărilor la Codul Penal. Guvernul vrea pedeapsa cu închisoarea pentru sexul în afara căsătoriei

Mii de studenţi protestează în Indonezia împotriva unui nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei şi care include şi alte schimbări controversate, informează South China Morning Post, citat de Digi24.ro

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a cerut vineri amânarea votului pentru controversatul pachet de legi, programat iniţial pentru marţi. 14 dintre articole trebuie re-examinate de noul parlament, al cărui mandat va începe luna viitoare.

Protestatarii s-au adunat luni în Jakarta, capitala ţării. Unii dintre ei au escaladat gardul clădirii legislativului unde au pus bannere şi afişe. Şi în alte oraşe mari, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi arătat nemulţumirea faţă de schimbările legislative.

Protestatarii spun că noul cod penal încalcă dreptul la liberă exprimare şi discriminează împotriva minorităţilor, femeilor şi minorităţilor sexuale. Susţinătorii legii, inclusive grupurile islamice, spun că schimbările reflectă „caracterul şi personalitatea poporului şi naţiunii indoneziene”.

Citește integral pe Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ai de capul meu, vad ca se poate si mai rau ca in Romania.

 2. Sexul in afara casatoriei are vreo justificare morala ?

  • Vrei sex in afara căsătoriei? Cinci ani de pârnaie! :-)))

  • Nu toti tinem musai sa ne vedem numele iscalit pe o foaie. 🙂 Si… Mind your own lives.

  • Poate ca are, poate ca n-are. Dar pedepsirea penala cu siguranta nu are nici o justificare.

  • Are nevoie de justificare morala, gunoi fundamentalist slugarnic ce esti?

  • Depinde de animal ! Nu am vazut un animal care sa il refuze ca nu era casatorit. Dar omul nu se mai considera pe el insusi animal , cu toate ca fundamental asta este. Si se mai considera si moral , chiar daca asta nu este. Nimic nu e moral sau imoral , crima e morala ? Nu este pe timp de pace dar este pe timp de razboi. E moral sa impui altora vointa ta de moralitate ?

 3. Da, se nasc mai puțini cretini. Ai tai mai bine nu se luau.

 4. @ Alex
  Va veni o vreme cind casatoria va fi numai religioasa . Casatoria civila este numai pentru umplerea bugetelor publice pentru traiul imbuibat al bugetarilor capusa . Casatoria civila are numai implicatii materiale . Oamenii isi vor da seama in timp de asta . Si isi vor mai da seama ca numai juramintul in fata lui Hristos este ceea ce conteaza si responsabilizeaza . ( Pe oameni ; animalele sint excluse )
  Pedepsirea penala este posibil sa nu aibe justificare dar cind vom dori sa schimbam pedeapsa morala pe cea legala nu va mai fi posibil . Numai omul se poate minti pe sine ; animalele nu .
  Ma inclin .