G4Media.ro

VIDEO Protest la Ambasada Rusiei din Bucureşti, împotriva războiului din Ucraina/ Alături…

sursa foto: Captura video

VIDEO Protest la Ambasada Rusiei din Bucureşti, împotriva războiului din Ucraina/ Alături de manifestanţi se află şi refugiaţi ucraineni, care transmit mesaje în limba ucraineană: ”Putin, criminal!”, ”Afară cu ruşii din ţară!”

Un protest are loc, duminică, la sediul Ambasadei Rusiei din Capitală. Câteva sute de persoane s-au strâns să protesteze împotriva invaziei ruseşti din Ucraina, printre cei aflaţi în faţa sediului Ambasadei aflându-se şi cetăţeni ucraineni, care transmit mesajele în limba ucraineană. Protestul a fost anunţat de Asociaţia ”21 Decembrie 1989”, transmite News.ro.

Câteva sute de persoane se află la sediul Ambasadei Rusiei din România, duminică, alături de români aflându-se mulţi cetăţeni ucraineni refugiaţi.

Manifestanţii strigă: ”Fasciştii!”, ”Putin criminal!” , ”Afară cu ruşii din ţară!”, ”Putin terorist”.

Protestul este organizat de Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi se intitulează ”STOP PUTIN ! STOP WAR !”

Asociaţia a transmis oficial că este vorba despre o manifestaţie autorizată de protest, împotriva genocidului din Ucraina şi împotriva subversiunii ruseşti din România şi a lumii democrate.

Adunarea publică este sub sloganul „Susţinem libertatea şi democraţia în Ucraina”, acţiune pentru care şi-au anunţat sprijinul şi participarea mai multe personalităţi, organizaţii civice precum şi cetăţeni ucraineni refugiaţi în ţara noastră.

”Ambasadorul rus la Bucureşti Kuzmin a recidivat zilele trecute cu declaraţii mincinoase şi agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România, pentru a arăta stăpânilor de la Kremlin că îşi merită rublele îmbibate de sânge cu care este plătit. Kuzmin declara că Republica Moldova nu fost parte a României decât 22 de ani, o perioadă numită de acesta în stil bolşevic, „ocupaţie” românească. Poziţia ambasadorului este doar o ultimă secvenţă din activitatea antiromânească a acestuia de la instalarea în post. Cozile de topor din România au fost antrenate în încercarea slujbaşului putinist de a submina aspiraţiile noastre de libertate, democraţie şi pace. A venit timpul ca acest individ să fie expulzat de îndată din România. Dorim şi credem cu tărie că Ministrul de Externe al României cunoaşte derapajele acestuia, va lua măsuri şi îşi va anunţa poziţia opiniei publice din România”, spune Asociaţia în anunţ.

Apelul pentru participare se adresează tuturor bucureştenilor care sunt împotriva războiului ordonat de criminalul de război Vladimir Putin, conştienţi că scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei şi divizarea Europei. Drama milioanelor de femei şi copii nevoiţi să fugă din calea războiului, ne determină să facem front comun în credinţa că răul va învins.

”Atitudinea noastră va încuraja poporul ucrainean în efortul eroic de a respinge barbaria rusească, pentru redobândirea libertăţii şi integrităţii teritoriale. Nu putem fi orbi şi surzi la drama poporului ucrainean ! Mulţumim tuturor organizaţiilor şi personalităţilor care şi-au anunţat deja sprijinul şi participarea, dintre care amintim : Asociaţia Forumul Civic Românesc, Fundaţia „Ioan Bărbuş”, Fundaţia „Corneliu Coposu”, Federaţia „Iniţiativa Timişoara”, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, RePatriot, Corupţia Ucide”, se mai arată în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Cele doua proteste la care am participat pana acum au fost tinute de ucrainieni in mare parte dar organizate de Greenpeace si altele.

  • Eu cred ca bucurestenii ar veni in numar mai mare daca s-ar anunta din timp.

  • A fost prezent și dl.Purec? Cred că daca s-ar schimba organizatorul, ar veni.

  • Am citit concluzia ta de la un articol anterior. Te vad politicos, dar nu prea convingi. Insisti, dar nu convingi. De unde ai tras concluzia ca fundamentalismul crestin nu mai stiu cum m-ar caracteriza pe mine si ca ar avea legatura si trimitere la putinism?
   Ai lacune grave mister, ma mir cum nu ti-e jena sa iesi in public si sa scrii asemenea aber.atii. Poate te uiti ca semenii tai aparatori ai USR-ului si comentatori pe site isi expun laturile fara jena si te-ai gandit ca niste ineptii nu mai conteaza. 🙂
   Acestia despre care vorbesc sunt oameni fara niciun Dumnezeu, ca si tine. Vai de capul vostru.

 2. Afara cu rusii din Ucraina!🇺🇦

  • Sunt mai multi rusi in Rusia, nu ar trebui eliberati? 😉

  • Pana ajunge omul la dusman isi pierde energia cu hasgagistii.

  • Dar și trolii putinisti cu pureci in blană, și-o pierd înainte să faca prima mișcare.

  • Te lupti cu morile de vant, cu propria pr.ostie.

 3. Bravo. Să meargă cât pot ei de des să-l toace pe ambasador la cap până își ia câmpii.

 4. Si dupa ati dat afara toate minoritatile etnice, pe cine o sa aratati cu degetul?

  • Păi n-ajung alelalte minorități pe care le arătați dvs, propagandiștii antioccidentali cu degetul?

 5. ba, dar kozmin asta nu poate fi expulzat? sa se duca unde a fost trimisa si nava militara ruseasca! am o problema insa cu sloganul: afara cu rusii din tara. care rusi? aia lipoveni? sa nu cadem in extrema cealalta…

 6. Mazeto, te-am văzut la geam cu chiloții maro…

 7. Asta e nimica, au auzit ca merge Iohannis pe front si au inceput sa isi faca cruce rusii sa nu vina de partea lor. 😉

 8. Lasă că vine și rândul șefului de la batalionul Azov din Moscova, n-aveti grijă.

 9. Platiti unul dintre cele mai mare TVA-uri din Europa, dar de banii astia sunt intretinuti protestarzi ucrianieni. Cand ati fost umiliti, in aprilie 2002, cu tancurile lui Ciuca pe strazi si autocarele / zborurile charter de spatranghelisti ale lui Bode, nu ati putut iesi sa protestati.

  Protest e ala la care jandarmii te bat chiar daca respecti toate legile. O adunatura care urmeaza obiectivele pretioase ale guvernului local, intr-un stat politienesc ca asta, nu este un protest, ci un simulacru de omagiu adus tovarasului.