G4Media.ro

VIDEO Protest în Piața Victoriei: Pericol iminent de adoptare a unei ordonanțe…

VIDEO Protest în Piața Victoriei: Pericol iminent de adoptare a unei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codurilor penale

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat după ședința de guvern că nu a fost adoptată o OUG pentru modificarea Codurilor penale.

Peste 200 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei. Oamenii s-au strâns în fața Palatului Victoria încă de la ora 16:00 pentru a cere Executivului să nu adopte ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale.

Jandarmii au adus garduri mobile și au început să delimiteze perimetrul pentru a-i ține pe protestatari în scuarul din fața Guvernului.

Apelul pentru protest a fost făcut pe Facebook:

PERICOL IMINENT DE ADOPTARE A UNEI ORDONANȚE DE URGENȚĂ PENTRU MODIFICAREA CODURILOR PENALE! IEȘIM ÎN STRADĂ!

La ora 16.00 vom fi în fața Guvernului pentru a transmite un semnal clar Prim-ministrului României că o eventuală adoptare a unei ordonanțe nu va rămâne nesancționată și că vom protesta până la căderea Guvernului. Vino și tu, e în pericol România și parcursul ei democratic european!

Toate informațiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de Guvern de la ora 16.00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare. Modificările pregătite servesc politicienilor inculpați, trimiși în judecată sau condamnați pentru a scăpa de răspundere penală. O astfel de modificare este fatală pentru statul de drept în România și va duce, cel mai probabil, la activarea articolului 7 din tratatul UE, transformând România în paria Europei. Consecințele pentru români și România sunt incalculabile pe termen lung: distrugerea statului de drept, periclitarea bunăstării românilor, slăbirea poziției României în UE și NATO, îndepărtarea de valorile democratice europene și virarea către spațiul estic al autocrației, sărăciei și abuzului de putere.

Ne vedem în Piața Victoriei!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. L C Kovesi repurteaza succes dupa succes.
    Ce dovada mai evidenta ca asta este ca SS face abuzuri si ca asta e jobul ei?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.