G4Media.ro

VIDEO Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa la Cotroceni, nemulțumiți de…

VIDEO Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa la Cotroceni, nemulțumiți de nivelul salariului minim brut pe ţară/ Cei aproximativ 100 de protestatari fac parte din caravana care a pornit din Baia Mare pe 14 ianuarie

Aproximativ 100 de sindicaliști de la Cartel Alfa protestează luni, între orele 10.00-12.00, în fața Adminitrației Prezidențiale, nemulțumiți de valoarea salariului minim brut pe țară stabilită de Guvern și de plafonarea veniturilor bugetarilor la nivelul anului 2020.

„Nu cerem majorări salariale și pensii mărite, cerem doar respectarea legilor (…) Dacă Guvernul cere polițiștilor să respecte legea, noi cerem să o respectăm cu toții! Protestul nostru nu e doar pentru noi, e pentru toti angajații din România, indiferent dacă lucrează la stat sau în mediul privat!”, precizează un comunicat de presă al Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, participant la proteste.

Acțiunea de la Palatul Cotroceni face parte din seria de proteste organizate de Cartel Alfa, începând cu 14 ianuarie.

„Caravana Drepturilor Sociale”, cum este denumită acțiunea, a pornit din Baia Mare și a pichetat, până în prezent, prefecturile din Zalău, Târgu Mureș, Brașov și Ploiești.


Marian Apostol, preşedinte Cartel ALFA Caraş Severin, susține, într-o postare pe Facebook, că protestele sunt legate de „nesemnificativa majorare a salariului minim pe economie” și că sindicaliștii solicită „un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei”.

Sursa foto: site Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual

Citește și:

Guvernul va adopta creșterea salariului minim la 2.300 de lei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Pe liderii „cartelului” nu ii verifica nimeni la averi? Sa vedeti atunci proteste. Proteste pentru unghii netaiate, pentru camasuta necalcata… Gasesc ei motiv de protest si imbecili care sa mearga sa tipe ca prostii in frig.

 2. niste netrebnici care au praduit Romania alaturi de infractorii pe care i-au aparat, numiti in functii pe baza de spaga sau rudenie, vor mariri de salarii in plina pandemie. Sute de mii de oameni care muncesc ca sa-i tina in spate pe spagari, isi pierd locurile de munca si nu au ce pune pe masa pentru copii, iar netrebnicii vor mariri de salarii. Sa va fie rusine!

 3. niste netrebnici care au praduit Romania alaturi de infractorii pe care i-au aparat, numiti in functii pe baza de spaga sau rudenie, vor mariri de salarii in plina pandemie. Sute de mii de oameni care muncesc ca sa-i tina in spate pe spagari, isi pierd locurile de munca si nu au ce pune pe masa pentru copii, iar netrebnicii vor mariri de salarii. Sa va fie rusine!!!!!

 4. Afara cu PUTORILE si HOTII din institutiile statului. LA MUNCA IN PRIVAT.

  • Tu …Danut lucrezi la privat?
   Dupa atitudine nu cred, sau poate ca lucrezi la privat, un privat care are contracte cu statul sau la o corporatie, multinationala care are facilitati de la stat.
   Ca salariile la Bugetari sunt mari? DA!
   La unii! Dar si medicii, profesorii, infirmierele, pompierii, militienii (am zis corect)etc sunt tot bugetari!
   Si presedintele vostru este tot bugetar! Si SRI si STS …..
   UN GUVERN NU ARE DREPTUL SA INCALCE O LEGE CA SA APLICE LEGEA!
   Sa schimbe legea! Aveti parlamentul vostru!

 5. mai sunt in procent foarte,foarte mic cu salariu minim pe economie. Salariu minim pe economie se regăsește în mediu privat, unde conteaza f mult productivitatea, +valoare etc.
  Guv. din salariu minim pe economie încasează taxe si impozite la buget, ei nu ar pierde nimic, chiar si-ar fi dorit un salariu minim mai mare pt a încasa bani din taxarea muncii, dar patronatele nu au fost de acord.
  Bugetarii nu plătesc taxe ( doar impozit pe venit), taxele pt sănătate, pensie, șomaj sunt doar scriptic.

 6. mai sunt in procent foarte,foarte mic cu salariu minim pe economie. Salariu minim pe economie se regăsește în mediu privat, unde conteaza f mult productivitatea, +valoare etc.
  Guv. din salariu minim pe economie încasează taxe si impozite la buget, ei nu ar pierde nimic, chiar si-ar fi dorit un salariu minim mai mare pt a încasa bani din taxarea muncii, dar patronatele nu au fost de acord.
  Bugetarii nu plătesc taxe ( doar impozit pe venit), taxele pt sănătate, pensie, șomaj sunt doar scriptic.

 7. Cele trei mari carteluri ,,sindicale” sunt tot niste organizatii de tip mafiot afiliate psd.
  E oare o coincidenta ca, cand sunt pezdistii la guvernare pt. sindicalisti totul e lapte si miere ?

 8. Solutia cea mai buna pentru curatarea institutiilor statului de putori si incompetenti este inceperea unei campanii de evaluare a performantelor bugetarilor. Evaluarile sa fie facute prin testare a cunostiintelor, psihologic si rapoarte de activitate . Testele grila sa fie concepute de institutii externe, cu camere de supraveghere, ca la Bacaaureat

 9. Solutia cea mai buna pentru curatarea institutiilor statului de putori si incompetenti este inceperea unei campanii de evaluare a performantelor bugetarilor. Evaluarile sa fie facute prin testare a cunostiintelor, psihologic si rapoarte de activitate . Testele grila sa fie concepute de institutii externe, cu camere de supraveghere, ca la Bacalaureat

 10. Cineva pe timpul lui Dragnea? Nu imi amintesc. S-au reactivat brusc.

 11. Il mai stiti pe ministrul PLM? Din genunche s-a ridicat, cu fluierul in gurita si a aterizat in capitala. Strategia e validata de Ciorbea, Mitrea, Petcu, Luca, Coarna, etc. Va functiona cat timp electoratul dormiteaza.

 12. „Ieși afară j…..”

 13. Ăștia protestează doar când sunt alții la guvernare,când este PSD la guvernare nu-i vezi,devin deputați,senatori PSD sau șefi la cine știe ce agenție a statului.Produ ctivitatea muncii cine o crește sindicaliștilor?Sunt salariile mici in Romănia? Să muncească cum muncesc inafară și vor avea salarii mai mari.Ați aparat patronii de impozite ca să poată mări salariile sau sa facă investiții ptr productivitate crescută?V-ați dat cu Vasilescu cea cu vile da milioane de euro în Craiova și la Bruxelles.

 14. Salariul minim pe economie trebuie eliminat .
  Angajatul sa negocieze liber cu angajatorul salariul .
  Sindicatele sa lupte pentru drepturi civice nu pentru drepturi sociale .
  Multa mua13 la sindicate . Prostii stau in frig iar liderii imbuibati la caldura . Drepturile salariale le ceri celui ce te-a angajat . Salariatii cu salariul minim pe economie nu sint angajatii guvernului . Imbecililor .

 15. Se striga pentru :
  – diminuarea coruptiei in pandemie;
  – micsorarea salariului si sporurilor bugetarilor cu 40-14=26%, in semn de echitate si solidaritate cu cei care au construit spatiile in care profeseaza;
  – incetarea platilor din banii contribuabililor catre cei ce intretin statul paralel, catre cei care au tradat Statul Roman si conducatorul lor;
  – pentru revenirea la solicitarile scandate la Revolutia din 1989, retrocedare doar a bunurilor confiscate de Comunisti, nu si a celor confiscate anterior de la Legionari, de la Boieri si Regi, in general nu catre cei ce nu au trudit, nu au contribuit la bugetele Tarii;
  – pentru dreptul la socializare si recastigare a increderii in natiune noastra.