G4Media.ro

VIDEO Președintele Kazahstanului, discurs critic la adresa Rusiei, de față cu Putin,…

sursa foto: captura video

VIDEO Președintele Kazahstanului, discurs critic la adresa Rusiei, de față cu Putin, referitor la strategia Uniunii Economice Eurasiatice / Kassym-Jomart Tokayev: Principiile tratatului din 2015 au fost încălcate

Președintele Kazahstanului  Kassym-Jomart Tokayev a criticat joi Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) condusă de Rusia, chiar de față cu președintele Rusiei și președintele Belarusului, relatează themoscowtimes.com. Discursul a fost postat și pe unele conturi de Twitter.

Tokayev a lăsat să se înțeleagă că e împotriva integrării în continuare a blocului economic condus de Rusia, acuzând că „sunt încălcate principiile tratatului din 2015”.

Kazahstanul, un stat bogat în petrol și care a fost în mod tradițional un aliat apropiat al Moscovei în Asia Centrală, s-a declarat zguduit de invazia Ucrainei, care stârnește temeri cu privire la ambițiile geopolitice ale Rusiei.

În discursul său, președintele Kassym-Jomart Tokayev mai arată că, Kazahstanul vede uniunea ca pe un bloc exclusiv economic lucru care nu se înâmplă în prezent: „Cred că nu este momentul şi nici locul potrivit pentru a aminti numeroasele fapte de blocaj şi restricţii reciproce care apar cu regularitate, care încă apar cu regularitate. Nu vreau să dramatizez situaţia, dar problemele trebuie să fie rezolvate”, a atras atenţia liderul kazah.

Potrivit lui Tokaev, „Kazahstanul este absolut dedicat integrării întocmai pe baza tratatului din 2015, adică pe baza implementării celor patru libertăţi şi a principiilor de bază, cum ar fi accesul nediscriminatoriu la infrastructură, concurenţa loială, egalitatea şi luarea în considerare a intereselor naţionale”, principii care sunt încălcate în prezent.

În video se poate observa cum Valdimir Putin și Aleksandr Lukașenko vor să pară că nu sunt interesați de afirmațiile lui Tokayev, strângându-și cordial mâinile înainte ca liderul kazah să-și încheie discursul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează