G4Media.ro

VIDEO UPDATE Președinta Maia Sandu și-a început vizita la Washington: Întâlniri cu…

sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

VIDEO UPDATE Președinta Maia Sandu și-a început vizita la Washington: Întâlniri cu șefa USAID, cu directorul general al FMI și Nancy Pelosi

UPDATE, ora 9.10

În cadrul vizitei la Washington, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Kristalina Georgieva, Directoarea Generală a Fondului Monetar Internațional, anunță administrația prezidențială de la Chișinău într-un comunicat de presă. Șefa statului a menționat, în cadrul discuției, importanța cooperării cu FMI pentru a atenua consecințele economice și sociale provocate de invazia Rusiei în Ucraina.
Președinta Maia Sandu a subliniat că în prezent Republica Moldova trece prin cea mai severă criză energetică din existența sa, iar scopul autorităților este să ajute oamenii și businessul să facă față prețurilor ridicate la energie. La fel, e nevoie de programe care să sporească reziliența sectorului și să contribuie la diversificarea surselor de energie. Kristalina Georgieva a spus că FMI rămâne deschis colaborării cu Moldova și este gata să crească asistența, pentru a ajuta la depășirea actualei crize.

Știrea inițială:

Maia Sandu și-a început luni, 5 decembrie, vizita oficială la Washington. Președinta Republicii Moldova va avea mai multe întâlniri cu oficiali americani și va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație, transmite Ziarul de Gardă.

Luni dimineață, ora Washington DC, președinta Maia Sandu și-a început vizita oficială la Washington, având o întâlnire cu administratoarea USAID Samantha Power.

Șefa statului a fost întâmpinată personal de administratoarea USAID la sediul administrației.

„Mi-am început vizita în Statele Unite cu o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA și o bună prietenă a țării noastre. Am mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor spre mai bine”, a scris Sandu pe Facebook.

De asemenea, președinta Republicii Moldova s-a întâlnit și cu Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite.

„Am avut o discuție deschisă despre dificultățile pe care le întâmpină Moldova și întreaga noastră regiune din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, și despre soluțiile pe care încercăm să le găsim pentru a face față actualelor crize. Am subliniat importanța sprijinului SUA pentru consolidarea democrației în țara noastră și pentru avansarea reformelor, în special după ce am devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...