G4Media.ro

VIDEO Prahova: Salvamontiștii intervin pentru coborârea de pe munte a unor turişti…

Sursa foto: Salvamont Prahova/Facebook

VIDEO Prahova: Salvamontiștii intervin pentru coborârea de pe munte a unor turişti neechipaţi corespunzător care încercau să ajungă la Sfinx

Salvamontiştii din cadrul serviciilor Buşteni şi Prahova intervin, luni seară, pe Valea Caraimanului, pentru coborârea de pe munte a unor turişti neechipaţi corespunzător care încercau să ajungă la Sfinx.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, cei doi tineri au încercat să ajungă la Sfinx, dar au ales traseul cel mai periculos, relatează Agerpres.

„Când au dat de zăpadă şi au văzut că se întunecă, au intrat în panică şi au cerut ajutor. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova sunt acum în plină acţiune”, arată sursa citată.

În ultimii ani, după apariţia în anumite medii a unei legende referitoare la formarea la Sfinx a unei „piramide energetice” de către razele soarelui în seara zilei de 28 noiembrie, la acest obiectiv turistic au venit sute de oameni curioşi şi dornici să asiste la fenomen, care nu este atestat ştiinţific. Potrivit legendei respective, „piramida energetică” s-ar forma numai în ziua de 28 noiembrie, în jurul orei 16,45, înainte de lăsarea întunericului.

La Babele şi la Sfinx se poate ajunge atât cu telecabina sau maşina, cât şi pe jos. Cea mai uşoară cale de acces către Sfinx este cu Telecabina Buşteni – Babele, un traseu cu o lungime de 4.350 m şi o diferenţă de nivel de 1.235 m. Mersul pe jos pe traseul Buşteni- Valea Jepilor- Cabana Caraiman- Cabana Babele- Hotel Peştera durează până la şase ore.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Iar s-au dus tarusii de bukale in tenisi pe munte?

  2. Adidasi? Checked! Blugi? Checked! Blugi rupti? Checked!
    Cocalari? Probabil!

  3. Au uitat sa precizeze cu ce fel de masina se poate ajunge la Babele…

  4. Mvaiiii, abia acu’ am vazut video, e ireal cum erau aia doi imbracati pe Jepi

  5. Se poate Merge cu Masina Cu Jeep de la Cabana Piatra Arsa pana la Babele , dar este drum de Pamant , nu este Strada Asfaltata ! sus pe Munte !