G4Media.ro

VIDEO Penurie de benzină în Marea Britanie: Guvernul cere armatei să stea…

VIDEO Penurie de benzină în Marea Britanie: Guvernul cere armatei să stea pregătită pentru a ajuta în criza de combustibil

Marea Britanie a cerut luni armatei sale să fie pregătită să vină în ajutor în criza de combustibil din ţară, după un weekend în care britanicii îngrijoraţi s-au grăbit la benzinării, golind multe dintre acestea, comentează AFP, citată de Agerpres.

„Un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant”, a declarat în cursul serii Ministerul Energiei într-un comunicat.

Penuria de benzină din Marea Britanie s-a agravat şi mai mult luni, tot sub influenţa unor „cumpărături din panică” ale şoferilor îngrijoraţi.

În toată ţara, afişele „fără benzină” sau „defect” apar lângă pompele de benzină, aproximativ 30% din benzinăriile gigantului BP fiind afectate de lipsa de combustibil.

Unele media britanice au publicat videoclipuri cu şoferi nervoşi aproape de bătaie lângă pompe, de teamă să rămână în pană ori să nu poată merge la muncă.

Dacă organizaţiile medicale au tras un semnal de alarmă cu privire la dificultăţile îngrijitorilor de a se deplasa pentru a-şi vedea pacienţii, unele şcoli s-au gândit să revină la învăţământul online dacă problema persistă.

Potrivit PRA, una din asociaţiile distribuitorilor de carburanţi, până la două treimi din membrii săi (5.500 de benzinării independente dintr-un total de 8.000 de staţii din ţară), au rămas fără combustibil duminică, „celelalte fiind aproape pe zero”. Dar asociaţia spune că se aşteaptă la „o posibilă relaxare a cererii şi la o normalizare a stocurilor în zilele următoare”.

Luni, reprezentanţii sectorului au dorit din nou să liniştească consumatorii afirmând că „rafinăriile britanice sunt pline de carburanţi”.

Situaţia aminteşte de raţionalizarea benzinei în timpul crizei energetice din anii 1970 sau de un blocaj al rafinăriilor care a paralizat activitatea ţării mai multe săptămâni la începutul anilor 2000.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Si cand te gândești ca mai anul trecut petrolierele pluteau pline si nimeni nu voia sa le cumpere…e ceva dubios.

 2. Spre stupefactia progresistilor, situatia nu este atat de grava precum este expusa de propaganda UE.

  • Treceți pe masini electrice. Uite asa suntem obligați să renunțăm la mașinile pe benzina. Dar BP ce face? A doua cea mai mare companie de petrol.

  • Ce propaganda? Oamenii care raporteaza situatia de la fata locului pe tiktok fac propaganda?
   E ceva normal in 2021 sa ai o criza atat de mare de angajati incat sa se inchida benzinariile? Sigur, e propaganda UE. La fel e si faptul ca vor oferi vize temporare de munca est europenilor?

 3. penuria este un pret mai mare la benzinarie
  penuria la stiri este benzinarii goale
  penuria la politicieni este: aduceti repede armata ca se rascoala fraierii
  penuria la amazoneste: vine comanda tot in doua zile
  :))))

 4. Salut.
  Locuiesc in UK de multă vreme și da, este criză de carburant.
  Vineri am stat la rand sa alimentez fără sa stiu ce se întâmplă. Iar sâmbăta, cand a vrut soția să alimenteze nu a mai avut ce. De curios am dat o tură pe la toate benzinăriile din oras. Nu a fost combustibil. Acum se alimentează rational. Max 30 de lire.
  O zi bună