G4Media.ro

VIDEO Patru persoane înjunghiate și una împușcată în cursul ciocnirilor dintre susținătorii…

VIDEO Patru persoane înjunghiate și una împușcată în cursul ciocnirilor dintre susținătorii și opozanții lui Trump în timpul protestelor din weekend

Indignați de un recent verdict al Curții Supreme care îndepărtează și mai mult speranțele lui Trump vizând invalidarea înfrângerii sale la alegerile din noiembrie, sâmbătă, mii de susținători ai săi au organizat marșuri în Washington și în capitalele unor state pentru a susține că, în pofida tuturor probelor, alegerile au fost furate, scrie The New York Times, citată de Rador.

În unele locuri, confruntările dure dintre contestatari și opozanții acestora au degenerat în violențe. O serie de bătăi s-au înregistrat în capitala țării, unde patru oameni au fost înjunghiați, iar poliția a anunțat o revoltă în Olympia, o localitate din statul Washington, unde o persoană a fost împușcată.

În imaginile din Olympia care au fost postate în mediile de socializare, se aude o singură împușcătură, în timp ce contraprotestatari în negru se îndreaptă spre membrii unui grup pro-Trump, din care o persoană flutură un drapel mare cu Trump. După împușcătură, un bărbat înarmat poate fi văzut îndepărtându-se în fugă de locul incidentului și punându-și o căciulă roșie.

Chris Lofts, purtător de cuvânt al Patrulelor de Stat din Washington, a precizat că două persoane au fost reținute în legătură cu acest episod, dar că detaliile mai exacte despre incident încă nu sunt clarificate, inclusiv împrejurările în care a fost împușcată persoana respectivă.

Instanțele de stat și cele federale au respins zeci de plângeri înaintate de aliați ai lui Trump care caută să conteste rezultatele alegerilor, dar cel mai mare protest de până acum a fost provocat de faptul că, vineri, Curtea Supremă a refuzat să accepte o plângere depusă de procurorul general al statului Texas. Închiderea oricăror căi legale, prin care Trump l-ar fi putut împiedica pe Biden să îi succeadă la Ziua Inaugurării, i-a făcut pe mulți dintre partizanii săi să ceară furioși niște răspunsuri.

Steagurile lui Trump brăzdau cerul deasupra Pieței Libertății din Washington, unde demonstranții – printre care și mulți membri ai grupării de extremă-dreaptă Proud Boys (Băieții Mândri) – scandau “încă patru ani!” și susțineau că nu-l vor recunoaște pe Joseph R. Biden Jr. ca președinte ales.

Stephanie Lalich, în vârstă de 55 de ani, care a plecat din Baltimore ca să participe la protestele din Washington, afirmă că mașinăriile de vot au fost folosite pentru o mare fraudă electorală – o afirmație care s-a dovedit falsă – și că judecătorii nu au fost de partea lui Trump pentru că nu au vrut să accepte asta.

“Nu vor“, afirmă dna Lalich. “Toate astea vor exploda, se va apela la Insurrection Act (Legea Insurecției – o lege care datează din anul 1807 și care prevede că, în cazuri speciale, președintele poate apela la Forțele Armate ale SUA și la Gărzile Naționale ca să oprească eventuale tulburări, insurecții sau rebeliuni izbucnite în țară, n. red.) și se va apela la armată“.

Unul dintre consilierii lui Trump pentru probleme de securitate națională, Michael T. Flynn, pe care Trump l-a grațiat în noiembrie, i-a sfătuit pe susținătorii lui Trump adunați în jurul Curții Supreme “să nu se înfurie” din cauza acestui ultim recul, asigurându-i că au mai rămas încă niște căi de atac.

“Noi hotărâm alegerile“, a afirmat el, salutat fiind de mulțime. “Vom provoca o bătălie în toată America”.
În drum spre meciul de fotbal dintre echipele armatei și marinei, care urma să aibă loc la West Point, Trump a survolat mulțimea la bordul elicopterului prezidențial Marine One. Protestatarii au izbucnit în urale în momentul când elicopterul a zburat pe deasupra capetelor lor.

Enrique Tarrio, liderul grupării Proud Boys, o organizație de extremă-dreaptă cunoscută pentru incitarea protestatarilor la violențe, a agitat și mai mult spiritele, postând o fotografie făcută la North Portico (una din intrările la Casa Albă, n. red.) și afirmând că a fost “ invitat în ultima clipă“. Judd Deere, purtător de cuvânt al Casei Albe, a spus că Tarrio a făcut parte dintr-un grup de vizitatori care au făcut un tur prin Casa Albă, dar că nicio persoană din clădire nu l-a invitat.

Chris Hill, liderul unei grupări de extremă-dreaptă pe nume Georgia Security Force III% (Forțele de Securitate din Georgia III%) i-a atras pe mulți dintre protestatarii din jurul clădirii Statehouse aflate în Atlanta, cel mai mare oraș statul Georgia, el declarând că Curtea Supremă “ne-a dat cu flit”. Dar, spre deosebire de alți protestatari de acolo, el a spus că recunoaște că Trump a pierdut alegerile.

Kim Carter, care a declarat că D-zeu i-a spus să plece din Jacksonville, statul Florida, ca să participe la mitingul din Atlanta, s-a arătat sigură că Trump va fi reales. Ea i-a întrebat pe cei din grupul lui Hill dacă pot să îi trimită în Florida niște oameni înarmați care să-i apere pe ea și pe vecini în fața activiștilor din Antifa (mișcare politică antifascistă, n. red.) în cazul în care, așa cum crede ea, rezultatul alegerilor se va schimba. „Încă patru ani. Dumnezeu e cel care veghează”, a spus dna Carter.

Phyllis Monson, în vârstă de 61 de ani, care, pornind din Tonopah, a mers zile în șir cu mașina ca să ajungă la miting, afirmă că nu prea știe ce-ar mai rămâne de făcut ca să se schimbe rezultatul alegerilor, dar că e convinsă că ele nu au fost corecte. „Alegerile astea au fost o fraudă atât de mare. Votul trebuie să se repete”, susține dna Monson.

Luther Anderson, în vârstă de 31 de ani, spune că a votat pentru președintele Barack Obama și pentru Trump, dar nu îl vede pe Biden ca președinte. El spune că Trump a eliberat negri din închisoare prin reluarea proceselor, în vreme ce Biden a contribuit la o lege penală din 1994, care prelungea pedepsele multora, mulți dintre ei erau negri, iar alții au rămas încă în închisoare.

“Presa încearcă să arate că el e omul bun, iar Trump e omul rău”, spune Anderson, care locuiește la Washington. “Presa încearcă un fel de spălare pe creier“.

Sursa: The New York Times/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. La asta duce cultul personalitatii. In politica si administratie nu exista oameni de neinlocuit. Trump este un megaloman narcisist care, pentru ca nu e capabil sa accepte infrangerea, impinge SUA in razboi civil.

  • Stii care este alternativa guvernarii Trump ?
   USA se indreapta incet incet catre societate socialista, multilateral dezvoltata …
   Daca democratie moare in USA ce asteptari sa avem aci, in Romania si in EU ..

  • nu moare democratia in sua ca nu a iesit trump. mai degraba murea daca iesea.
   n-au nicio treaba americanii cu socitatea socialista, astea sunt bancuri.
   alternativa guvernarii trump e orice altceva. simplu.

  • @Andrei , care sunt sursele informatiilor tale ?

 2. Mare șmecher Trump ăsta, se distrează de minune. Bravo lui.

  • O fi trendy aia cu portocaliu cel rău dar politica nu e muzică pe mtv și nu trece fără urmări pe coastele tale sau în buzunare. Bagă ochiu la toți până să vorbești și vezi cine-i trage cu cheia. Vorbe-n vânt sânt la galerie la stadioane, cu hoții din guverne e mai pe bune.E păcat de generația voastră că sânteți mulți fraieri duși cu vorbe dulci de javre care o să vă arunce-n foc mai încolo, când n-o să mai aibă nevoie de voi..Dacă vezi trei calități la Biden du-te la oculist.

 3. Protestatari in negru? Aia sunt comunistii de la Antifa bai commieg4media .

 4. Trump deja a colectat de la sustinatorii sai 200 de milioane pentru a plati avocatii, de fapt unde sunt banii deja nimeni nu poate raspunde. Trump a intrat cu 4 ani in cursa doar ca sa cistige niste bani, bisnitarul cum a venit asa si va pleca, sper ca la puscarie, pe multi ani

 5. Te miri ? După ce Curtea supremă a respins acțiunea procurorului general al Texasului, Trump a spus într-un interviu la Fox News :
  “We keep going, and we’re going to continue to go forward. We have numerous local cases. We’re, you know, in some of the states that got rigged and robbed from us. We won every one of them. We won Pennsylvania. We won Michigan. We won Georgia by a lot.”

  Gaz pe foc. În plus, după calendarul alegerilor, azi 14 Dec, Colegiul electoral urmează să-și acorde voturile candidatului care a câștigat.

 6. America de azi si inca 4 ani de acum inainte e principalul camp de luptă intre neo-marxismul Globalist si Lumea Liberă tradițională.
  Trump a primit bani de la oamenii simpli, Biden de la oligarchi…inclusiv de la comunistii maoisti, principala arma a Globalismului.

 7. Si dovezi ale fraudei electorale sunt multiple. Interesant cum presa „libera” insista repetitiv ca „nu sunt dovezi”. Sunt sute de oameni care au dat declarații sub juramant. Sunt filme video. Si, cel mai hazos, nimeni nu explică voturile negative…acele scaderi ale numarului total de voturi ale lui Trump pe inregistrarile in timp real.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.