G4Media.ro

VIDEO Orașul New York le-a adus un omagiu celor 30.000 de morți…

sursa foto: Twitter\ City of New York

VIDEO Orașul New York le-a adus un omagiu celor 30.000 de morți COVID-19/ Fotografii mari în alb şi negru ale victimelor au fost proiectate pe podul Brooklyn

New York, oraşul din Statele Unite cel mai îndoliat din cauza coronavirusului, le-a adus un emoţionant omagiu celor 30.258 de morţi ai săi, la un an după începerea pandemiei, notează AFP, citată de Agerpres.

„Am pierdut mai mulţi newyorkezi decât în cel de-Al Doilea Război Mondial, războiul din Vietnam, uraganul Sandy şi 11 septembrie la un loc. Fiecare familie a fost afectată şi pentru atâtea familii există durere, durere vie”, a spus primarul Bill de Blasio în cursul unei ceremonii virtuale transmise în direct, după ce a cerut să păstreze un minut tăcere în semn de omagiu victimelor.

Edilul democrat i-a menţionat în special pe „eroii din domeniul sănătăţii”, care „au salvat vieţi”, uneori cu jertfa lor, şi a cerut, de asemenea, ca lumea să-şi aducă aminte de vremurile bune.

„Orice s-ar întâmpla, nimeni nu vă poate lua dansurile pe care le-aţi dansat deja!”, a spus Bill de Blasio în spaniolă, citând astfel o frază a scriitorului columbian şi laureat al Premiului Nobel pentru Literatură Gabriel Garcia Marquez, într-un oraş în care o treime dintre imigranţi sunt de origine latină.

Ceremonia virtuală a început cu un scurt recital al Filarmonicii din New York, în faţa lumânărilor aprinse pe emblematicul pod Brooklyn într-o noapte geroasă şi cu vânt. Fotografii mari în alb şi negru ale victimelor au fost proiectate pe pod.

Programul a inclus discursuri ale liderilor religioşi, un tânăr poet, martori, precum şi participarea lui Ezekiah Walker, pastor al marii biserici din Brooklyn (Love Fellowship Tabernacle Church) şi artist popular gospel, însoţit de corul The Love Fellowship.

sursa foto: Twitter\ City of New York

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Probabil are legătură cu scandalul în care e implicat guvernatorul Cuomo.