G4Media.ro

VIDEO Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina a ajuns în Portul…

sursa foto: www.gouvernement.fr

VIDEO Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina a ajuns în Portul Agigea

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina a ajuns miercuri dimineață în Portul Agigea. Nava trebuia să ajungă marți, dar a întârziat din motive obiective, a informat Ambasada Franţei.

Vasul este încărcat cu peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare. Bunurile urmează să fie transportate către hub-ul umanitar de la Suceava.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina, donaţiile urmează să fie distribuite beneficiarilor ucraineni identificaţi, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.

Ajutoarele umanitare înseamnă:

*15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);

*25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;

*60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte;

*5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;

*peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundaţiei CMA CGM, care a pus la dispoziţie pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”, precizează Ambasada Franţei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Ma indoiesc ca aceste ajutoare sa ajunga in Ucraina , deja sunt un ciorchine de interlopi politici din valahia care vor puna mana pe ajutoarele aduse din Franta .