G4Media.ro

VIDEO Monolitul misterios reapare în Canada după un ”turneu european”, cu apariții…

VIDEO Monolitul misterios reapare în Canada după un ”turneu european”, cu apariții inclusiv în România

Un misterios obelisc metalic, asemănător celor apărute în deşertul american Utah şi în mai multe ţări europene, printre care şi România, a fost descoperit joi pe malul unui râu al oraşului canadian Toronto, scrie vineri AFP, citată de Agerpres.

Având o formă dreptunghiulară şi aproape patru metri înălţime, misterioasa structură metalică a fost deja observată şi apoi a dispărut în alte regiuni canadiene în cursul lunii decembrie, în oraşele Vancouver şi Winnipeg.

La Toronto, mai multe persoane s-au grăbit să fotografieze straniul obiect şi au distribuit pozele pe reţelele de socializare. Într-una dintre aceste fotografii monolitul apare vandalizat cu graffitiuri făcute cu vopsea roşie.

Un prim obiect de acest fel a fost observat din elicopter la jumătatea lunii noiembrie într-o zonă deşertică izolată din Utah. Apoi monolitul a dispărut, ceea ce a dat naştere la speculaţii din domeniul science-fiction, infirmate mai târziu după ce s-a aflat că structura a fost demontată de patru bărbaţi care au dus-o spre o destinaţie necunoscută.

Apariţii similare au fost consemnate ulterior în mai multe locuri în lume, printre care o plajă a insulei britanice Wight, pe malul unui râu în Polonia, precum şi în România pe dealul Bâtca Doamnei din judeţul Neamţ, de unde a dispărut ulterior, fără să se ştie cine l-a luat.

Unii compară aceste obiecte cu monoliţii extratereşti din filmul SF din 1968 al regizorului Stanley Kubrick, „2001, Odiseea spaţială”. Un colectiv din statul american New Mexico, denumit ”Cei mai faimos artist ” (The Most Famous Artist), a revendicat paternitatea monolitului din Utah, nu însă şi a celor descoperite în România, Marea Britanie sau Olanda.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Obeliscul este purtat prin locurile prin care trece Gregorian Bivolaru, ca să se pişe.

 2. 5 bucăți de tablă sudate sunt monolit, retard mare pe lumea asta.

  ‘MONOLÍT, -Ă, monoliți, -te, adj. Care este constituit dintr-o singură bucată’

 3. E mai uşor a implementa un sistem de monoliţi decât a face artă ca Miliţa Petraşcu, Ola Greceanu sau Cecilia Cuțescu-Storck.

 4. Cred ca ne paste un Ev Mediu Modern.
  Suntem inconjurati de tot mai multa Prostie!!!

  Teorii ale conspiratiei, monolitu’ lu’ peste prajit care apare periodic in atentie…

  Tot mai multa prostie care se multiplica exponential din cauza… retelelor sociale si a presei online inconstiente!

 5. Nu s-a gasit inca un conational de-al nostru sa-l duca la fier vechi la Remat?

  • chiar ma gandeam, ce noroc au avut cand l-au amplasat in romania… probabil era departe de sosea ca ajungea rapid o caruta langa el, cobora un conational de alta culoare decat cea majoritara si zicea:

   „ia uiteeeee, ce avem noi aicea, boss? fer, sa moara bulibasa si tot neamul lui impreuna cu el… praleo, ia trage de partea aia, vezi daca se misca…”

 6. Monolit metalic? Chiar nu va zgârie pe creier?
  Monolit se referă la piatra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.