G4Media.ro

VIDEO Melodie nouă Zdob și Zdub, lansată cu ocazia reintroducerii trenului direct…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Melodie nouă Zdob și Zdub, lansată cu ocazia reintroducerii trenului direct București – Chișinău / ”Меrgе, nu роаtе рrісере / Саrе țаră, undе-nсере?”

Trupa etno-rock Zdob și Zdub a lansat o nouă melodie și un videoclip în ziua în care ”Trenul Prietenia” a efectuat prima cursă București – Chișinău, după o întrerupere de aproape un an.

Melodia „Trenulețul” vorbește despre o călătorie stranie între două state care par la fel. ”Меrgе trеnul, раrсă zbоаră / Dіntr-о țаră-n  аltă țаră / Меrgе, nu роаtе рrісере / Саrе țаră, undе-nсере? / Țаră vесhе, țаră nоuă / Раrсă-і unа, раrсă-ѕ dоuа / Ва араrtе, bа-mрrеună / Раrсă-ѕ dоuă, раrса-і unа”, e refrenul melodiei.

Trenul direct București – Chișinău a reînceput să circule din 12 decembrie, data de la care a intrat în vigoare noul Mers al trenurilor care va fi valabil până în decembrie 2022.

”Am mers cu trenul Chișinău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne leagă multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, sperăm că nu și ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul „Moldovenii s-au născut.””, a declarat Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub pentru Replica media.md.

În numai șase zile de la urcarea pe Youtube, clipul a strâns aproape 400 de mii de vizualizări și peste 900 de comentarii.

Garnitura care asigura legătura între cele două capitale a fost suspendată în primăvara anului trecut din cauza pandemiei şi nu a mai fost reintrodusă în circulaţie deși, CFR Călători a cerut încă din vară reluarea cursei.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Unirea trebuie facuta indiferent de ce spune rusia inamica si vestul tradator

  • Du-te aici cu ce trafic e pe la aia nu ii baga nimeni in ue. Iar noi nu iesim.

  • Unirea trebuie făcută indiferent de ce spune rusia inamică si vestul trădător –

   – ca odată primită cetățenia – să putem trece cu toții, cu bine dincolo, în U.E.

 2. In sfârșit o știre pozitiva 👍
  Zdob și Zdub sunt originali și super creativi.

 3. vere, aş! suna folcloric dar tot pe Grigore Lese il preferai.
  cate chichireata?
  nu peea pricepui ca baietii vorbira cu un accent. haios. de aceea le voi cumpara sidiul si-l voi asculta pe drumurile batute cu Meleul
  veere, ce aş mai calatori cu trenul asta. veselie, oameni de treaba, pare o Romanie diferita de cea de la teveu sau din metrou. toti cu nasul in telefoane. nimeni cu care sa imparti din zaibarul cel mai bun un paharel, doua, trei.

 4. Inca o manea de Eurovision.

  • Desteptule, daca asta e manea…..
   Comentariul tau dezvaluie cite graunte ai in cap: cit sa hranesti doi pui de vrabiuta.

 5. Sunt nelamurit , toti vorbesc de unire , sa inteleg unire Moldovei si Bucovinei cu Basarabia ??… Moldoveni nu au nici o legatura de rudenie cu Vlaho-Oltenii …