G4Media.ro

VIDEO Mai mulți jurnalişti americani au fost agresaţi, arestați și împușcați de…

VIDEO Mai mulți jurnalişti americani au fost agresaţi, arestați și împușcați de polițiști cu gloanțe de cauciuc în timpul manifestaţiilor antirasiste din SUA

Jurnalişti care acopereau mediatic manifestaţiile din mai multe oraşe din SUA în ultimele zile ca reacţie la moartea afro-americanului George Floyd, au fost agresaţi, arestaţi sau chiar vizaţi de tiruri, atât de poliţişti, cât şi de manifestanţi, potrivit AFP.

Scena cea mai mediatizată rămâne cea a reţinerii reporterului CNN, Omar Jimenez, încătuşat de poliţişti în timpul transmisiei în direct la Minneapolis vineri dimineaţă, eliberat după o oră.

Dar mai multe incidente au avut loc în ţară, în special la Louisville, în Kentucky, unde un poliţist antirevoltă a tras cartuşe cu gaze lacrimogene asupra unei echipe a televiziunii locale care îl filma.

„Se trage asupra noastră!”, a strigat pe post Kaitlin Rust, de la canalul local WAVE 3.

La Minneapolis, o jurnalistă freelancer, Linda Tirado, a primit un glonţ de cauciuc în faţă şi a spus că nu mai vede deloc cu un ochi.

„Autorităţile locale trebuie să ordone forţelor lor de poliţie să nu mai ia pe jurnalişti drept ţinte”, a cerut sâmbătă seara Comitetul de protecţie a jurnaliştilor (CPJ).

Membri ai media au fost atacaţi de asemenea de manifestanţi, ca de pildă fotograful Ian Smith, care afirmă că a fost bătut la Pittsburgh înainte ca alţi manifestanţi să intervină.

La Atlanta, sediul canalului de informare CNN a fost atacat vineri de un grup de mai multe zeci de persoane, care au aruncat o grenadă explozivă în holul unde se aflau poliţişti.

Sâmbătă dimineaţa, un jurnalist de la canalul de informare Fox News, care se afla în faţa Casei Albe, a fost hărţuit de manifestanţi şi urmărit mai multe sute de metri înainte ca poliţia să-i disperseze pe agresori.

„Dacă voi sunteţi manifestanţi, faceţi ceea ce vi se pare corect, dar nu ne împiedicaţi să ne facem munca pentru public”, a cerut sâmbătă Societatea jurnaliştilor profesionişti (SPJ).

Preşedintele american Donald Trump a retrimis pe Twitter un mesaj în care explică:”Ironie a sorţii, sediul CNN a fost atacat de manifestanţi pe care canalul i-a prezentat ca nobili şi drepţi. Oops!”.

După alegerea sa, şeful statului atacă frecvent media pe care o acuză de deformarea adevărului, ba chiar că ar fabrica informaţii false în scopul de a-i dăuna lui. El le-a calificat cu regularitate „inamici ai poporului”, cu menţiune specială pentru CNN, ţinta sa favorită.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Este o conspiratie in America. Dar cine o conduce si in ce scop ?

 2. Asa vor pati toti cei care mi se opun! Voi pune KGBul pe ei! GULAG! AHAHAHA!

 3. Aceste proteste sunt un motiv extraordinar ca Trump să se răzbune pe jurnaliștii care nu îi plac

 4. Sa iesim si noi in Piata Universitatii !!!!!

 5. Sa nu se apuce militienii sa aresteze jurnalistii si la noi pe 10 august.

 6. Manifestatii antirasiste facute de…rasisti :)))))

 7. Interesant cum mașinăria de agitatori isi face simțită prezenta in Europa. #Divide.and.conquer

 8. America first, au reușit să ia fața adversarilor fără să vrea.
  Pentru chinezi a fost mană cerească nu mai apare nici o știre despre Kong Kong.

 9. Dragnea e de vina. De la 10 august, numai el poate sa faca asa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.