G4Media.ro

VIDEO Mai mulți diplomați ruși au părăsit Coreea de Nord împingând o…

VIDEO Mai mulți diplomați ruși au părăsit Coreea de Nord împingând o drezină

Mai mulți diplomați ruși, împreună cu familiile lor, au părăsit Coreea de Nord împingând o drezină, din cauza măsurilor dure impuse de Phenian în pandemia Covid-19, transmite BBC.

De la începutul anului trecut, Coreea de Nord a interzis intrarea sau ieșirea din țară a trenurilor și, de asemenea, majoritatea zborurilor internaționale au fost oprite.

De aceea, diplomații ruși au fost nevoiți să încarce bagajele într-o drezină și să o împingă aproximativ un kilometru, peste granița cu Rusia.

„Deoarece granițele au fost închise pentru mai bine de un an și traficul de pasageri a fost oprit, a fost nevoie de o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă”, a transmis pe Facebook Ministerul rus de Externe.

Cele opt persoane au călătorit întâi cu trenul și autobuzul înainte să împingă drezina peste podul de pe râul Tumen. Dimplomații au fost așteptați peste graniță de reprezentanți ai Ministerului de Externe și au fost preluați cu autobuzul.

sursa foto: RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/FACEBOOK

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Puteau să plece și cu pluta

    • Interesant e că au ecartament dual la granița coreano-rusă. Rarisim. Și au plecat cu varianta ruseasca de drezina.

    • Vezi gresit. E varianta nord koreeana de drezina. Drezina se pare ca arata ca are rotile pe sinele interioare si nu exterioare.
      Nu exista (cel mai probabil) o sosea intre ultima statie mai importanta Nord Koreeana si linia de frontiera.(sa zicem pe o distanta de 1 km). Probabil din motive militare. O sosea ar usura invazia Koreii de Nord de catre URSS.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.