G4Media.ro

VIDEO Ludovic Orban: Copiii cu dizabilități trebuie tratați normal și primiți în…

VIDEO Ludovic Orban: Copiii cu dizabilități trebuie tratați normal și primiți în învățământul de masă. Este necesară schimbarea mentalității

Copiii care au dizabilităţi trebuie trataţi normal şi primiţi în clase din învățământul de masă şi în societate, fiind necesară adaptarea învățământului la nevoile acestora și schimbarea mentalității, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban.

Premierul a vizitat un centru care acordă asistenţă persoanelor cu dizabilităţi, marți, când este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

„Am discutat despre mai multe probleme: în primul rând adaptarea învăţământului la nevoile persoanelor cu dizabilităţi şi integrarea unui număr cât mai mare dintre copiii care au dizabilităţi în forme de învăţământ normal, numărul foarte redus de profesori care asistă, care au specializare aparte, am înţeles că sunt 1.385 doar la nivel naţional şi care nu permit accesul într-un număr mai mare al copiilor cu dizabilităţi în clasele normale. Există şi o rezistenţă, asta e o mentalitate care trebuie schimbată. Copiii, care nu din vina lor au o dizabilitate sunt copii normali, care trebuie să fie trataţi ca nişte copii cu probleme specifice, cu nevoi speciale, dar ei trebuie trataţi normal şi trebuie primiţi în clase şi în societate”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul întâlnirii.

El a mai spus că ordonanța 60 a eliminat facilitățile fiscale pentru contractele companiilor cu unitățile protejate, entitățile care lucrau cu persoanele cu dizabilități. „Poziția noastră este de anulare a acestei ordonanțe și revenirea la vechile stimulente pentru integrarea persoanelor cu diabilități pe piața muncii”, a precizat premierul.

Ludovic Orban a discutat cu reprezentanţi ai Ability Hub şi ai Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. S-ar putea începe măcar cu autobuzele școlare, nici una nu e adaptată pentru copiii cu dizabilități…. Dacă ajung copiii la școală apoi deja ar fi bine sa fie și pedagogi de sprijin..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.