G4Media.ro

VIDEO Liderul unui comitet de recrutare militară din Siberia a fost împușcat…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Anton Gerashchenko

VIDEO Liderul unui comitet de recrutare militară din Siberia a fost împușcat de un bărbat care a refuzat să lupte în Ucraina

Un rus l-a împușcat pe liderul comitetului local de recrutare militară dintr-un oraș siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina, relatează The Guardian.

Incidentul a avut loc în orașul Ust-Ilimsk, un oraș cu aproximativ 85.000 de locuitori din regiunea Irkutsk din Siberia.

Înregistrarea video a arătat cum bărbatul înarmat, îmbrăcat în camuflaj, a tras în oficial de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți pentru invazia rusă fugeau din încăpere. Rapoartele spun că au fost trase cel puțin trei focuri de armă.

Există informații contradictorii cu privire la faptul că comandantul, care conduce și comisia locală de recrutare, a murit. O înregistrare video a arătat cum acesta este scos din clădire și pus pe o targă. El nu se mișca în înregistrare.

Guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev, a scris pe aplicația de mesagerie Telegram că șeful biroului de recrutare se află la spital în stare critică și că trăgătorul reținut „va fi pedepsit în mod absolut”.

Potrivit unui martor, bărbatul l-a împușcat pe comandantul militar după ce acesta a ținut un discurs de încurajare „stângaci” pentru ca bărbații să meargă să lupte în Ucraina. „Nimeni nu va pleca nicăieri”, a spus bărbatul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicația Baikal People.

Acesta este cel mai recent incident legat de anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, care a făcut ca sute de mii de bărbați ruși să primească documentele de chemare în luptă.

Cel puțin șase centre de recrutare au fost incendiate în ultima săptămână, iar poliția a efectuat sute de arestări în întreaga țară pentru a dispersa protestele locale declanșate de acest anunț.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

  1. Aceasta-i metoda de ripostă; cățeii lui putin să meargă singuri la război. Dacă soldații primesc muniție au toată libertatea să o folosească cum doresc după ce ies de pe teritoriul național.

  2. Ce 8nseamna sa fii loder de recrutare in Rusia: daca iti place de o gagica (sau mai multe) le trimiti partenerii la razboi (moarte). La fel si cu cei carebte-au suparat cu ceva sau care nu iti dau spaga

  3. si cati comandanti vor mai muri asa impuscati de ai lor …. pe langa faptul ca nu au nici o dorinta de a lupta impotriva ucrainenilor, nici o ideologie, ii si mai mai mana ca pe vite

  4. 😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂😆😂

  5. A fost deZZetizat!

  6. De parca pe front nu își împușca ofițerii care ii trimit la atac…

  7. Молодец, Руслан!

  8. felicitari acestui barbat curajos. decat un orc mort pe front mai bine in puscarie!
    urmeaza cracanel, medvedeev si kirill satanistul :-)))