G4Media.ro

VIDEO La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an: Cele mai…

Photo by Giuseppe CACACE / AFP

VIDEO La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an: Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani au inundat autostrăzi, case și malluri

Orașul deșertic Dubai este inundat, în timp ce Emiratele Arabe Unite sunt afectate de cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani, anunță The Guardian.

Orașul înregistrează peste 120 mm de ploaie într-o zi, cam cât se așteaptă să plouă într-un an, în timp ce ploile inundă autostrăzile și casele.

Ploile torențiale au lovit Emiratele Arabe Unite, inundând autostrăzile principale și perturbând zborurile pe aeroportul internațional din Dubai – în ceea ce guvernul a descris ca fiind cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 75 de ani.

Ploile au început luni seară, iar marți seară, peste 120 mm de precipitații au udat orașul deșertic Dubai – în mod normal, o cantitate medie de precipitații pentru întregul an.

Unele zone interioare din EAU au înregistrat peste 80 mm de ploaie în 24 de ore până marți la ora 8.00, apropiindu-se de media anuală de aproximativ 100 mm. Ploile sunt neobișnuite în EAU, situate în Peninsula Arabică, o zonă aridă, dar apar periodic în timpul lunilor reci de iarnă.

Casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis camioane cisternă pe străzi pentru a pompa apa. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa de precipitații regulate.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa a ajuns până la glezne, potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare.

Fulgerele au fost văzute pe cer, atingând ocazional vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...