G4Media.ro

VIDEO Incendiu într-un club de noapte din Spania / UPDATE Bilantul victimelor…

sursa foto: Twitter/ Jose Ballesta

VIDEO Incendiu într-un club de noapte din Spania / UPDATE Bilantul victimelor a urcat la 13 morți și 4 răniți

Cel puţin şase persoane au murit, iar cel puţin alte patru au fost rănite, duminică, într-un incendiu într-un club de noapte, la Murcia, în sud-estul Spaniei, anunţă pompierii, care precizează că bilanţul ”ar putea creşte” în orele următoare, relatează AFP, citată de News.ro.

  • UPDATE 16.00 Bilanțul victimelor a urcat la 13 morți, transmite agențiile de presă. ”Alte şase cadavre au fost găsite între dărâmăturile discotecii, Bilanţul a crescut la 13 morţi. Alte victime sunt în continuare posibile”, au anunţat duminică salvatori de urgenţă.
  • Anterior, primarul Murciei, José Ballesta, declara presei, la locul dramei, anunţând scoaterea dintre dărâmături a patru cadavre, că alte cadavre erau blocate şi nu a îndepărtat eventualitatea găsirii altor cadavre.
  • Incendiul, declanşat în jurul orei locale 06:00 într-o discotecă de pe strada Atalayas din Murcia, o zonă cu mai multe cluburi de noapte, s-a produs în interior şi a fost de o gravitate extremă, potrivit primarului oraşului, José Ballesta.
  • Pompierii au reuşit să-l stingă, dar mai sunt cadavre sub dărâmături şi scoaterea lor este complicată din cauza riscului de prăbuşire a structurii, explică edilul.

În acest stadiu, ”bilanţul este de şase morţi”, anunţă salvatorii, care au putut intra în ckădire, situată în cartierul Atalayas, la Murcia, după ce au fost alertaţi, către ora locală 6.00 (7.00, ora României) cu privire la incendiul care a izbucnit în clubul de noapte.

Douăsprezece vehicule de pompieri se aflau la faţa locului, la clubul de nopate ”Teatru”.

Servicii de urgenţă căutau persoane date dispărute, care se aflau în club la momentul izbucnirii incendiului, scrie BBC. Patru persoane au fost transportate la spital, după ce au inhalat fum, două femei cu vârsta de 22 şi 25 de ani, şi doi bărbaţi, în vârstă de 41 şi 45 de ani.

Primarul José Ballesta era prezent la faţa locului, anunţă primăria. Cauzele incendiului, care a izbucnit pe când acesta avea clienţi, erau necunoscute imediat.

Salvatori au pătruns în discotecă spre ora locală 10.00 (11.00, ora României), ”după stingerea incendiului” şi au găsit ”patru cadavre”, iar apoi alte două, după aproximativ 40 de minute.

Potrivit unor fotografii difuzate de salvatori, este vorba despre Disciteca ”Teatru”, numită şi ”Fonda Milagros”, a cărei faţadă, care era roşie cu galben, a fost distrusă de flăcări.

Imagini surprind pompieri care stropesc cu jeturi de apă faţada înnegrită, pe o stradă plină de vehicule de intervenţie, şi un fum dens care iese din acoperişul discotecii.

”Salvatori acţionează în continuare pentru a stinge incendiul care a avut loc în Discoteca Teatru, la Atalayas”, a anunţat pe X primarul din Murcia.

El scrie că ”regretă profund ceea ce s-a întâmplat” şi prezintă ”condoleanţe familiei şi prietenilor” victimelor.

”Îmi pare foarte rău şi vreau să însoţesc în durerea lor familiile victimelor incendiului din această dimineaţă la Murcia. (Transmit) toată recunoştinţa şi gratitudinea serviciilor de urgenţă”, scrie pe X liderul dreptei spaniole, Alberto Núñez Feijóo.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...