G4Media.ro

VIDEO Imagini cu noile elicoptere Black Hawk, adaptate pentru IGSU / 6…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Imagini cu noile elicoptere Black Hawk, adaptate pentru IGSU / 6 elicoptere costă 270 mil. euro fără TVA

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu primele elicoptere Black Hawk, adaptate pentru IGSU, care vor ajunge în România în perioada următoare.

”Viteza de răspuns în situații de urgență și calitatea serviciilor de intervenție oferite cetățenilor este obligatoriu să fie la standarde europene.

Lucrăm împreună la realizarea acestor obiective, iar colegii din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviație și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021.

Experții noștri verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, în acest an, a celor 6 aparate de zbor și sunt bucuros să vă arăt în imaginile de mai jos un astfel de aparat.

Investirea fondurilor europene în proiecte concrete, cum este acesta, proiecte din implementarea cărora vom beneficia toți, indiferent de vârstă sau condiție socială sunt esența proiectului european, și a dezvoltării sănătoase a României”, a scris ministrul Adrian Câciu.

În 9 noiembrie 2021, prin Proiectul VIZIUNE 2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare.

”Noile elicoptere multirol Blackhawk încep să ajungă în România în luna Noiembrie!”, a anunțat și Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Și halatul, halatul cât e?!!

    • Pai luand in calcul ca 6 Black Hawk model 70 sunt vreo 55 meleoane de euro inseamna ca halatul e vreo douasutesicincisprezece meleoane de euro. Buzatu e un copil nevinovat pe langa afacerea asta!

  2. Alooo, domnul Arahfat, nu e cam mica suma? De la drapelul ala vopsit ‘rosu, galben, albastru’ pana la pretul acestui contract…totul e profund dubioa ..

  3. Maxim 5 milioane un elicopter