G4Media.ro

VIDEO FRF face un apel către fotbaliști și suporteri să se vaccineze…

Sursa foto: Federația Română de Fotbal / Facebook

VIDEO FRF face un apel către fotbaliști și suporteri să se vaccineze / Burleanu: Doar aşa vom regăsi bucuria fotbalului împreună, jucători şi spectatori, și ne vom reîntâlni pe stadioane

Federaţia Română de Fotbal a lansat, joi, pe site-ul său oficial, un apel către toţi practicanţii şi suporterii fotbalului să se vaccineze împotriva COVID-19, relatează Agerpres.

În cadrul unei campanii de imunizare anti-COVID intitulate „Fotbalul se vaccinează”, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat într-un mesaj video că fotbalul românesc trebuie să depăşească perioada de restricţii şi dificultăţi financiare provocată de pandemie.

„A trecut un an de când vieţile noastre sunt direct influenţate de pandemia de COVID-19. Ne-am schimbat modul în care muncim şi în care interacţionăm, şi un element extrem de tragic, am pierdut fiecare dintre noi prieteni apropiaţi. Fotbalul nu putea fi ocolit de aceste privaţiuni şi a intrat într-o dură perioadă de restricţii şi dificultăţi financiare. În tot acest timp, Federaţia Română de Fotbal alături de membrii săi şi-a reorientat total eforturile spre găsirea de soluţii pentru redresarea fotbalului, reluarea antrenamentelor, reluarea competiţiilor şi redeschiderea bazelor sportive pentru amatori. Misiune foarte anevoioasă, atât timp cât, dumneavoastră, fanii, susţinătorii morali şi financiari ai fotbalului, nu v-aţi putut apropia de stadioane”, a afirmat Burleanu.


Acesta a transmis tuturor celor implicaţi în fotbal să aibă încredere în vaccin.

„Am ajuns într-un moment în care presiunea revenirii la viaţa de dinainte este foarte mare, peste tot în lume. Din fericire, această nerăbdare vine împreună cu rezultate de excepţie pe care lumea ştiinţifică le-a obţinut şi le-a materializat în vaccinul anti-COVID, atât de mult aşteptat. Realizăm pe zi ce trece că vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viaţă normală, spre ieşirea din anxietatea socială în care ne aflăm cu toţii. Avem încredere în oamenii de ştiinţă, apreciem eforturile lor. De aceea, noi, ca federaţie naţională, facem apel către toţi practicanţii şi suporterii fotbalului să urmeze recomandările experţilor care stau în spatele dezvoltării vaccinului şi a implementării campaniei de vaccinare. Şi, desigur, ne vom vaccina şi noi când ne va veni rândul. Lansăm astăzi campania ‘Fotbalul se vaccinează’. Respectând dreptul fiecăruia de a lua decizii, vă îndemn pe toţi cei din familia fotbalului să aveţi încredere în recomandările experţilor şi să vă vaccinaţi împotriva COVID-19. Doar aşa vom regăsi bucuria fotbalului împreună, jucători şi spectatori. Şi ne vom reîntâlni pe stadioane, cât mai curând”, a menţionat preşedintele FRF.

La acest moment, membrii loturilor naţionale şi ai loturilor olimpice sunt incluşi în etapa a doua de vaccinare, prin decizia Guvernului României, pe care Federaţia Română de Fotbal împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului au susţinut-o. În baza acestei prevederi, FRF a demarat procedurile pentru ca sportivii să fie vaccinaţi, în contextul în care naţionala României debutează în martie în preliminariile CM 2022, tricolorii U21 participă în aceeaşi lună la EURO, juniorii U19 vor fi gazde la turneul final din iunie-iulie, iar naţionala olimpică participă după 57 de ani la Jocurile Olimpice, în iulie-august.

FRF analizează măsurile optime pentru ca spectatorii să fie în siguranţă la momentul revenirii pe stadioane. Împreună cu echipa de organizare EURO 2020 la Bucureşti şi cu sprijinul autorităţilor se lucrează pe un posibil scenariu cu grad de ocupare 50% pe durata turneului final în cadrul căruia Arena Naţională va găzdui în luna iunie patru partide, trei din Grupa C şi o optime de finală.

Deja s-a constituit Grupul local EURO COVID-19 format din reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, Tineretului şi Sportului, Afacerilor Interne, DSU, Primăriei Capitalei, Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, FRF şi echipei de organizare EURO 2020 la Bucureşti care are ca obiectiv identificarea soluţiilor care permit accesul fanilor în tribune în deplină siguranţă.

Sursa foto: Federația Română de Fotbal / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. hahha, bucuria fotbalului , hhaaha

  22 de manelisti, scapati la bani prea repede, si care pana la 30 de ani vor ajunge vai de capul lor, cu rezultate 0, fugind dupa o minge , in timp de becalieni si prodoance se vor spurca pe taote canalele media, priviti de suporteri adevarati de pe un covor de seminte …

  • Poate-ti scapa prodanca una cum i-a tras lui alexa cand a fost nemultumita de serviciile lui! 😉
   Si asta, maaare fotbalist („chirurgul” – mai degraba omul cu joagarul), maaare antrenor!

 2. cica , hahha, bucuria fotbalului , hhaaha

  22 de manelisti, scapati la bani prea repede, si care pana la 30 de ani vor ajunge vai de capul lor, cu rezultate 0, fugind dupa o minge , in timp de becalieni si prodoance se vor spurca pe taote canalele media, priviti de suporteri adevarati de pe un covor de seminte …

 3. Sigur ma vaccinez, abia astept sa revad toate adunaturile taranesti din jurul Bucurestilor, mai ales pe aceea a studentilor de la renumita academie din Clinceni, pe FaeCeS becali, impostura aia olgutzo-rotareasca de la Craiova, adunatura lui oneatza si a lui sapaliga si tot ce mai e pe-acolo. Si pe toti neica-nimeni de jucatori care nu joaca nimic adusi pe bani multi de aiurea. Ne mai miram ca am ajuns sa ne bata Albania!

  • … si mai ales nu pot refuza aceasta legenda a fotbalului Romanesc, Razvan Burleanu, cu lunga lui cariera de fotbalist atat la echipa de club cat si la Nationala, si cu numerosii sai ani de antrenorat si rasunatoarele succese obtinute!

 4. Daca se descurca sa manance si sa pastreze imaginea din drepturi de televizare, foarte bine. De unde vaccin pentru baietii de 20-30 de ani care muncesc cu spinarea si nu au masterat?