G4Media.ro

VIDEO Turcia anunță că va ajunge pe Lună cu rachete hibride autohtone…

Sursa captura Facebook

VIDEO Turcia anunță că va ajunge pe Lună cu rachete hibride autohtone la sfârșitul anului 2023

După ce Emiratele Arabe Unite au făcut public momentul plasării pe orbita stabilită a sondei spaţiale Al-Amal (Speranţă), liderul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan și-a organizat la rândul său o conferință pentru a prezenta „programul spațial național”.

În cadrul conferinței de la Ankara, Erdogan a spus că Turcia e pregătită să ajungă prima dată pe Lună la finele lui 2023, cu ajutorul rachetelor hibride autohtone. El a subliniat că procedura se va desfășura în două faze și a mai dezvăluit că va exista o „cooperare internațională”, fără să ofere detalii în sensul acesta.

Sura: facebook/Captura

„Vom avea o primă aterizare pe Lună cu rachetele noastre hibride naţionale şi autentice care vor fi lansate pe orbită la sfârşitul anului 2023. În acest sens vom avea o cooperare internaţională”, a comentet Erdogan.

Luna trecută, Erdogan a discutat cu şeful Tesla şi SpaceX Elon Musk despre o posibilă cooperare în domeniul tehnologiilor spaţiale cu companii turce, relatează Agerpres.

În cadrul conferinței de marți, Erdogan a precizat că programului național spațial prevede zece obiective strategice, printre care şi trimiterea unui cetăţean turc într-o misiune ştiinţifică în spaţiu.

Luna trecută, Turcia a lansat satelitul Turksat 5A pe orbită din SUA, în urma unei cooperări cu SpaceX. Satelitul Turksat 5B urmează să fie lansat în al doilea trimestru al lui 2021.

Turcia intenţionează să-şi realizeze obiective strategice în spaţiu în termen de zece ani, a mai spus Erdogan, adăugând că ţara îşi va ameliora tehnologiile de lansare a sateliţilor şi că va înfiinţa un port spaţial împreună cu alte ţări aliate.

„Picioarele noastre vor fi pe Pământ, iar ochii noştri vor fi în spaţiu. Rădăcinile noastre vor fi pe Pământ, iar crengile noastre vor fi sus în cer”, a comentat Erdogan.

Citește și

Emiratele Arabe Unite a lansat sonda spațială Al-Amal (Speranţă), primul vehicul spaţial interplanetar lansat de un stat arab

Surse Foto/Video: Facebook/Erdogan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Erdoğan vrea și el! Estimp turcii încep să nu prea mai găsească papa… E greu să fii „cel mai mare musulman”!

  2. E bine că Erdogan vrea să ajungă pe lună cu „rachete hibride”, nu prea e clar ce vrea să facă pe lună.
    Ceea ce e aproape clar este că „în prima fază” vrea să trimită un turc pe semilună.

  3. Turcaletii nu se pot kk de foame, dar vor pe luna .
    Dupa cum se lauda, unii/ altii, la aglomeratia care se anunta ar trebui facute mai intai legi de circulatie selenara, ca sa nu dea bot in bot unii cu altii

  4. O sa le mearga rachetele ca autobuzele turcesti din Bucuresti. Cele hibride. Astia nu pot face niste autobuze cum trebuie. Or fi sterpelit niste piese de la rachetele americane de la Incirlik si se gindesc ca au dat lovitura.

  5. Pamantul a devenit prea mic pentru dictatori?

  6. Nu, el de fapt vrea rachete balistice intercontinentale.

  7. Maine, poimaine il auzim si pe Kim Jong Un ca vrea si el pe Luna… sau pe Marte, de ce nu?