G4Media.ro

VIDEO Forţele de ordine au intervenit joi seara la Paris, în apropierea…

sursa foto: Captură video

VIDEO Forţele de ordine au intervenit joi seara la Paris, în apropierea Parlamentului, unde mii de manifestanţi s-au adunat pentru a protesta împotriva reformei pensiilor

Forţele de ordine au intervenit joi seara la Paris, în apropierea Parlamentului, în Place de la Concorde, unde mii de manifestanţi s-au adunat pentru a protesta împotriva reformei pensiilor, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Potrivit prefecturii poliţiei din Paris, forţele de ordine au acţionat, în special cu tunuri cu apă, după o încercare de apropiere de situl Obeliscului Luxor, din centrul Place de la Concorde.

Intersindicatul care luptă împotriva reformei pensiilor din Franţa a lansat apel la „mitinguri” în acest weekend şi la greve şi demonstraţii pentru joi, 23 martie, după decizia guvernului de a adopta reforma fără a recurge la votul deputaţilor.

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat joi, în Adunarea Naţională, că guvernul a ales să îşi angajeze răspunderea pentru adoptarea reformei pensiilor, care nu va mai fi supusă la vot în camera legislativă inferioară, notează Reuters şi AFP.

Potrivit unor surse din executiv citate anterior de AFP, preşedintele francez Emmanuel Macron a ales să treacă prin parlament fără vot reforma controversată a pensiilor, care majorează vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Recurgerea la această procedură are toate şansele să provoace furia sindicatelor, a protestatarilor şi a partidelor din opoziţia de stânga, care consideră reforma injustă şi nenecesară.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La rusi e bine. Acolo varsta de pensionare e de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Asta la o speranta de viata de 66 de ani. Oameni disciplinati rusii. Cand a dat acest decret Putin acum 4 ani, nimeni nu a protestat. Ei vor munci pentru patrie pana la moarte. In Franta, cu o speranta de viata de 79 de ani, vor sa urce varsta de pensionare la 64 de ani.