G4Media.ro

VIDEO Faceți cunoștință cu Flossie, cea mai bătrână pisică din lume, verificată…

sursa foto: Captură video

VIDEO Faceți cunoștință cu Flossie, cea mai bătrână pisică din lume, verificată de Guiness World Record/ Câți ani ”umani” are Flossie și cât a trăit cel mai mult, vreodată, o pisică

Cea mai bătrână pisică în viață verificată de Guinness World Record, Flossie, este o pisicuță din specia Tortoiseshell, din Orpington, Marea Britanie, scrie coleandmarmalade.com. În ani umani, ea are peste 125 de ani, în funcție de calculatorul de vârstă al pisicii. În ani de pisică, are 27 de ani și va împlini 28 pe 29 decembrie. Totuși, durata medie de viață tinde să fie în jur de 13-14 ani, pisicile de peste 15 ani fiind considerate geriatrice.

Cea mai bătrână pisică verificată care a trăit vreodată s-a numit Crème Puff, în vârstă de 38 de ani și trei zile. Ea a trăit în Austin, Texas și a murit în 2005. Am împărtășit anterior povestea pisicii Rubble, care a trăit până la 31 de ani. Rubble a fost un Maine Coon pufos care a locuit, de asemenea, în Marea Britanie.

În ciuda vârstei sale înaintate, sănătatea lui Flossie este bună, deși este surdă și are probleme de vedere. Uneori are nevoie de ajutor pentru a se îngriji și a merge la litieră, dar, în rest, se descurcă bine. Îi place să tragă un pui de somn în păturica ei galbenă și „nu strâmbă niciodată din nas la șansa unei mese bune”.

Pisica a supraviețuit mai mult decât doi dintre oamenii ei anteriori și a ajuns la Cat’s Protection, care au fost uimiți când au văzut fișa ei veterinară.

„Am fost uluiți când am văzut că fișa veterinară a lui Flossie arăta că are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling de la Cats Protection. „Este cea mai bătrână pisică pe care am întâlnit-o vreodată – în jur de 140 de ani umani”.

 

Salvatorii i-au căutat bătrânei pisici un cămin în care să fie bine îngrijită și așa a fost aleasă actuala „stăpână” Vicki Green.

Green a căutat în mod special pe internet o pisică în vârstă, iar Flossie a fost prima pe care a văzut-o în realitate. Ea a considerat imediat că Flossie este „perfectă” și a vrut să-i ofere cei mai buni ani din viața ei. Ea îngrijise anterior patru pisicuțe vârstnice, inclusiv una de 21 de ani.

Ea vrea să îi ofere pisicii o bătrânețe confortabilă și speră ca povestea să îi încurajeze și pe alții să adopte animale de companie în vârstă.

„Am știut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu un deținător de recorduri mondiale”, a declarat Green. „Este atât de afectuoasă și jucăușă, deosebit de dulce când îți amintești cât de bătrână este. Sunt extrem de mândră că cei de la Cats Protection mi-au oferit o pisică atât de uimitoare”, a transmis ”stăpâna” într-un comunicat citat de nypost.com.

Într-un interviu acordat Guinness, Green spune că simte că locuința îi aparține celebrei pisici. Ele împart patul noaptea, ghemuindu-se una lângă cealaltă.

„Simt că nu îmi împart casa cu cea mai bătrână pisică, simt că aceasta este casa ei și că îi invadez spațiul”, a spus Green.

O pisicuță născuță înainte de Revelionul 1995-1996

Flossie s-a născut lângă un spital din Liverpool și a fost salvată de un lucrător al spitalului din Merseyside în 29 decembrie 1995. Alți lucrători au adoptat pe frații de rând ai lui Flossie.

După 10 ani, aceștia au decedat, iar ea a mers să locuiască cu sora lor, care a murit 14 ani mai târziu, scrie bbc.com. Apoi, fiul femeii a avut grijă de pisică, care avea până atunci 24 de ani. El a păstrat-o pe Flossie timp de câțiva ani, dar apoi a luat decizia dificilă de a o duce la Cats Protection.

„Nu a fost o decizie ușoară”, a spus Rosling. „El a cerut ajutorul nostru atunci când a fost în interesul lui Flossie. Deținerea responsabilă a pisicilor este atunci când cineva se gândește la nevoile unui animal mai presus de sentimentele sale”.

Specia norocoasă Tortoiseshell? 

Înainte de Flossie, o altă pisică Tortoiseshell a fost cea mai bătrână pisică în viață. Tiffany Two a luat acest titlu la 26 de ani, în 2015. Ea locuia în San Diego, California. Avea o vedere și un auz bune și încă putea să urce și să coboare scările fără probleme. Sharon, stăpâna ei, i-a povestit lui Guinness despre Tortietude.

„Nu îi este frică de nimic și de nimeni. Trece pe lângă câini; este foarte luptătoare!” a spus Sharon.

Pisica ieșea uneori afară și mânca mâncare umedă și uscată. Tiffany Two s-a stins liniștită în somn la vârsta de 27 de ani, 2 luni și 20 de zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Are 7 vieți, e haioasă și la 125 de ani