G4Media.ro

VIDEO Documentar cutremurător BBC despre copiii traficați pentru sex din România. Cum…

VIDEO Documentar cutremurător BBC despre copiii traficați pentru sex din România. Cum funcționează metoda lover-boy

BBC a publicat luni un documentar, realizat după doi ani de investigații, despre rețelele de trafic de persoane din România pentru piața prostituției din Marea Britanie.

Jurnaliștii britanici arată că în România funcționează nestingherite zeci de rețele de traficanți de fete și tinere care sunt ademenite prin metoda lover-boy sau sunt constrânse, apoi trimise să se prostitueze în bordeluri din Marea Britanie. Jurnaliștii BBC arată că rețelele de traficanți țintesc fete de la 12 ani, mai cu seamă cele din casele de copii sau din familii dezorganizate.

Unul din cazurile documentate de BBC e al unei fete de 13 ani dintr-un cămin de copii care a fost ademenită de un bărbat de 52 de ani.

Minorii sunt cel mai vulnerabil grup în fața tentativelor de recrutare în mediul online, în special în fața metodei de recrutare numite loverboy. Persoane rău intenționate stabilesc o relație afectivă cu viitoarele victime, seducându-le, cu scopul de a le exploata sexual. Raportul din 2020 al Comisiei Europene arată că numărul de copii români exploatați în spațiul UE a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.

BBC mai arată că autoritățile din România sunt incapabile să rezolve problema traficului de persoane, deși țara noastră e cel mai mare exportator de ”carne vie” din UE. (sursa foto: Pexels)

Vezi aici documentarul BBC:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter