G4Media.ro

VIDEO Dacă ai avea 3 secunde la dispoziție, cum i-ai atrage pe…

VIDEO Dacă ai avea 3 secunde la dispoziție, cum i-ai atrage pe tineri la teatru? Ce crede actorul Alex Călin despre apropierea de noile generații de spectatori

Echipa de la teatru, fie actori sau nu, are o misiune clară: să-i facă pe tineri să le umple sălile de spectacole. Cum face asta? Actorul Alex Călin de la Teatrul Excelsior, unul dintre teatrele post-decembriste din București, crede că dacă 3 secunde este timpul pe care tinerii sunt dispuși să-l aloce pe Social Media, atunci tu, ca teatru, trebuie să știi exact cum îi chemi în fix 3 secunde.

Și încă un truc: sunt suficiente teme cu care să vorbești cu tinerii din ziua de azi creând o comunitate virtuală în jurul teatrului.

Actorul Alex Călin spune pentru Entr, secțiunea dedicată tinerilor europeni în site-ul G4Media, că noul spectacol (R)evoluție este o piesă pentru generațiile tinere.

  • „Cred că în primul rând este important ca ei să-și pună această întrebare: cum este lumea în care își doresc să trăiască mai târziu? Se descompune această întrebare în tot felul de mici subteme, dar asta mi se pare că este cea mai importantă. O parte este și AI-ul, dar cred că este și vorba despre a gândi cu propria minte.”
  • „AI-ul în sine nu trebuie să ne sperie trebuie să completeze niște oameni care aleg să gândească cu propria minte.”
  • „Cred că cea mai importantă revoluție a generațiilor care vin după noi va fi asta: faptul că vor putea să gândească și să aleagă cu propria minte și că nu vor mai face acțiuni care să vină din frică, din frica de a greși, din frica de a fi judecat de ceilalți și, având în spate într-adevăr o educație și o cultură, vor putea să ducă lumea asta, să o transforme, să o evolueze într-o lume mai bină, în care oamenii gândesc cu propriul cap”.
  • „Văd niște tineri care știu ce vor de la viața asta, nu neapărat ce meserie vor să urmeze cât: asta este un lucru care îmi place, asta este un lucru care în momentul asta nu-mi face bine. În generația mea erau niște lucruri pe care nu prea știam să le contest”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Poate daca teatrul ar reveni la forma clasica, nu continand doar dans tematic, coregrafii absurde si „viziuni” regizorale extreme…