G4Media.ro

VIDEO Cum văd tinerii orașul când străzile devin pietonale/ Weekend-urile „străzilor deschise”

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

VIDEO Cum văd tinerii orașul când străzile devin pietonale/ Weekend-urile „străzilor deschise”

Deschiderea bulevardelor Kiseleff și Calea Victoriei pentru plimbare pietonală a atras peste 15.000 de bucureșteni cu 2 săptămâni în urmă iar în acest weekend evenimentul „Străzi deschise” continuă, cu mai multe zone și mai multe activități. De ce vin tinerii aici?

G4Media/ENTR a discutat cu cei care au participat și răspunsurile au un numitor comun: un alt fel de a se „conecta” cu orașul în care locuiesc, de la modul în care pot fi observate clădirile și până la atmosfera de relaxare urbană, chiar în mijlocul unei mulțimi.

Video și foto: Ilona Andrei/G4Media 

Tânăra Iris Pencu, prezentă la evenimentul din 30 aprilie-1 mai a mai comparat atmosfera cu cea din Vama Veche și în plus, a spus aceasta, este o foarte bună ocazie de a observa mai bine clădirile, mergând la plimbare pe carosabil.

Mirela Grinzeanu a vorbit despre nevoia de a avea o astfel de zonă pietonală și a dat exemplu bulevardului La Rambla din Barcelona, unde oamenii ies la plimbare fără un motiv anume.

Alberto Groșescu, director executiv ARCEN (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate) a spus că Bucureștiul, precum toate celelalte capitale europene, ar trebui să aibă o zonă pietonală permanentă și o piață publică în zona centrală, unde oamenii să poată socializa.

După primul weekend cu peste 15.000 de participanţi, în weekendul weekendul 14-15 mai, între orele 09:00 şi 22:00 zonele care devin pietonale la „Străzi deschise” sunt:

 • Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei)

 • Bulevardul Unirii (între Splaiul Independenţei şi bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv între bulevardul Dimitrie Cantemir şi bulevardul Mircea Vodă);

 • Rondul de la Fântâna Zodiac din zona Parcului Carol 1, sector 4

Potrivit Radio România Cultural, programul din acest weekend include de la ora 17:00 mai multe evenimente artistice pregătite de instituţii publice şi operatori culturali privaţi din Bucureşti:

 • În zona Palatului CEC – Muzeul de Istorie al României (ZONA 1 din programul „Străzi deschise”), UNArte Bucureşti organizează sâmbătă, 14 mai, un workshop cu Mihai Mălaimare, dedicat statuilor vivante.
 • În zona magazinului Muzica (ZONA 3 din programul „Străzi deschise”), ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti inaugurează instalaţia participativă de pe vitrina magazinului Muzica, iar Asociaţia Delazero prezintă, în ambele zile, de la ora 17.00, spectacole de dans contemporan pe care le va itinera şi în cartiere. Începând cu ora 19.00, bucureştenii pot asculta sâmbătă, 14 mai, un recital canto – muzică popsusţinut de Vivian Clement, iar duminică, 15 mai, un concert al cursanţilor Şcolii de Artă Bucureşti – Secţia Canto – Muzică uşoară.
 • Teatrul de Animaţie Ţăndărică dă întâlnire publicului bucureştean în faţa Hotelului Radisson (ZONA 7 harta „Străzi deschise”), unde prezintă în fiecare zi, de la ora 18.00, peste două ore de reprezentaţii de teatru.
 • Evenimentele de pe traseul pietonal din Calea Victoriei sunt completate cu prezentări de modă pregătite de Departamentul Modă al UNArte programate în fiecare zi de weekend, între orele 17.00 şi 19.00, în zona Parcului Iorga (ZONA 8 din programul „Străzi deschise”).

Mai multe detalii despre evenimentele din 14-15 mai, aici.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. Mândru ca sunt liber la plimbat papucii!
  E si asta un drept – sa nu fie nevoie de tine.

 2. competitie de colcaitori, intre covit si bk

  • Ai probleme la mansarda.

 3. Mare frustrare pe postaci… Ii supara viata normala.