G4Media.ro

VIDEO Cum arată Icon of the Seas, cea mai mare navă de…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Cum arată Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră din lume / A costat 2 miliarde de dolari /  20 de punți, 7 piscine și peste 40 de restaurante și baruri / Psihologii atrag atenția că ar putea provoca crize de claustrofobie

Deschiderea oficială a lui Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră din lume, a avut loc pe 11 ianuarie la Miami, iar cu această ocazie, toți jucătorii de la Inter Miami, echipa de fotbal a lui David Beckham, unde joacă și Lionel Messi, s-au urcat la bordul mastodontului de 365 de metri și 250.800 de tone de tonaj brut, relatează Corriere della Sera.
Nava are 20 de punți, 7 piscine și peste 40 de restaurante și baruri, iar din „echipaj” face parte și Rover, micuțul Golden Retriever numit „Chief Dog Officer” cu sarcina de a le ține companie participanților.

Imaginile, foto și video, ale navei impresionează cu adevărat: înaltă de 80 de metri, este mai înaltă decât mai mulți zgârie-nori care se înalță de pe orizontul orașelor americane. Construcția sa a necesitat 900 de zile de muncă, într-un șantier naval finlandez, la un cost total de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Sursa foto: Captură video

Va fi „cea mai sustenabilă navă” a Royal Caribbean, a declarat compania.

Vasul Icon of the Seas este propulsat de motoare pe bază de gaz natural lichefiat și va avea un sistem de reciclare a apei reziduale. Odată ajunsă în port, va putea fi conectată la rețeaua electrică, pentru a evita pornirea motoarelor chiar și atunci când este staționară. În ciuda acestor bune intenții ecologice, unele asociații ecologiste au atras atenția că mulți dintre pasageri vor trebui să ia un avion pentru a ajunge la punctul de îmbarcare al navei, ceea ce va crește emisiile de noxe în aer.

Sunt aici cinematografe, un amfiteatru, șapte piscine și șase tobogane de apă care ar face de rușine multe parcuri acvatice din diferite părți ale lumii (este suficient să urmăriți câteva dintre videoclipurile postate în zilele de inaugurare pentru a vă face o idee) și o cascadă de 15 metri înălțime.  Apoi, camere, apartamente pentru familii, iar pentru cei care vor să se bucure de priveliști uluitoare există unități de cazare cu „balcoane infinite”, ferestre uriașe cu vedere la mare.

Sursa foto: Captură video

În această vară, când au devenit publice primele schițe ale vasului odată finalizat, a devenit virală o postare a lui Ray Monk, un profesor de filosofie englez care a comentat o imagine cu „Ce monstruozitate”.

Postarea a totalizat aproape 30 de milioane de vizualizări, peste 8.000 de like-uri și 1.200 de repost-uri. Într-adevăr, imaginea este destul de tulburătoare, cu toate punțile pline de oameni, atât de mult încât par înghesuiți în interiorul navei.

Dimensiunile gigantice ale navei, potrivit unui psiholog contactat de CNN, ar putea provoca crize de claustrofobie în rândul pasagerilor din cauza numărului foarte mare de persoane „înghesuite” în interiorul și exteriorul vasului.

Sursa foto: Captură video

Icon va opera pe tot parcursul anului croaziere de șapte nopți în Caraibe de est și vest, cu plecare din Miami. Fiecare croazieră va vizita insula privată a Royal Caribbean, Perfect Day din CocoCay, Bahamas, și un mix de destinații precum Cozumel, Mexic, Philipsburg, St. Maarten, și Basseterre, St. Kitts. Costurile pe persoană vor începe de la 1.153 de euro.

Împărțit în opt districte, fiecare dintre ele are propriul set de spectacole și divertisment. Pentru divertismentul de seară (și nu numai) există 40 de locuri diferite, inclusiv baruri, restaurante, saloane deschise zi și noapte. Există, de asemenea, o serie de atracții cu tematică de aventură, cum ar fi Thrill Island sau Adrenalina Park.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...