G4Media.ro

VIDEO UPDATE Cum arată bulevardele Constanței, abia reabilitate cu zeci de milioane…

Sursa foto: Colaj Info Sud-Est

VIDEO UPDATE Cum arată bulevardele Constanței, abia reabilitate cu zeci de milioane de euro de la UE/ DLAF anchetează execuția lucrărilor/ Dale crăpate, puse strâmb, cârpeli și materiale de proastă calitate

Dale crăpate, lipsă, puse strâmb sau prea distanțate, ”valuri” în asfalt, cârpeli, materiale de proastă calitate și finisaje făcute neglijent, așa arată mare parte din principalele bulevarde ale Constanței, pe care primăria se chinuie să le reabiliteze cu bani europeni, arată un reportaj Info Sud-Est. 

Departametul de Luptă Antifraudă (DLAF) a confirmat pentru ziuaconstanta.ro că investighează cheltuirea banilor europeni într-unul dintre proiecte, fapt confirmat și de Primăria Constanța. Informația a fost făcută publică pentru prima dată de constanta.info. 

  • UPDATE 16.02.2023 – Primăria Constanța a transmis pentru ISE că lucrările cu deficiențe de pe marile bulevarde reabilitate cu bani europeni nu vor fi recepționate “decât conform proiectelor și standardelor de calitate impuse de acestea”. Răspunsul integral aiciReabilitarea marilor bulevarde și a centrului Constanței reprezintă cele mai importante proiecte de infrastructură din municipiu în ultimii 20 de ani, au costat 77,5 milioane de euro, din care 55 de milioane fonduri europene, au fost obținute de fosta administrație care a semnat contractele de finanțare în 2020 și trebuiau să fie finalizate vara trecută.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Țara de sclavi sadici și masochiști… altfel nu îmi explic de ce de peste 30 de ani votați în continuare cu fsn

    • Intrebarea e buna si are si raspuns: pentru ca alesii sunt la fel ca alegatorii. Dar, dupa cum vorbesti se pare ca tu nu mai esti in tara. Ai plecat. Sau parintii tai au plecat. In orice caz, eu nu imi explic de ce ai/au plecat si nu ai/au ramas ca sa voteze/votezi cu cine trebuie.

  2. Am fost de curand in Constanta, pot confirma. Reabilitarile sunt de-a dreptul grotesti. Cred ca Doreii erau beti morti cat au lucrat.

  3. Plus că Moș Teacă l-a criticat e Făgădău pentru stîlpișorii puși, ca acum să apară o adevărată ădure, inclusiv unde nu este nevoie de ei și chiar încircă traficul pietonal. Nu mai spun de indicatoare rutiere puse fix in drumul pietonilor, uneori nu poti trece nici cu căruciorul de copii.

  4. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce preturi umflate fac lucrarile alea! Asa se intampla peste tot, fie ca sunt fonduri nationale sau europene!

  5. Romania lucrului bine facut…partidul peformanta in actiune…adica PNL…nu observati ca in Romania…chiar si in constructiile particulare parcat toate sunt gata vechi din constructie…toata lume vrea gratis, moca si cat mai ieftin pentru ca nimeni nu doreste sa investeasca in calitate pe termen lung, ci totul acum. Toate bordurile din toate orasele sunt varza …trotuarele s-au transfort in pietris, cladirile crapate din constructie…tencuieli murdare…sunt niste ingalati si indolenti…

  6. La un asemenea grad de indolență toată lume implicată este de vină, dar în primul rând beneficiarul care, după cum se vede din fotografii, a acceptat lucrările la recepție și a semnat pentru cantitățile de lucrări. Legal, la astfel de vicii constructorul este obligat să elimine toate deficiențele pe cheltuiala sa, fără să fie plătit. Este o prevedere obligatorie a contractului. Dar văzând amploarea iresponsabiltății, mai ales a beneficiarului, mă îndoiesc că se va folosi de această prevedere. Cetățenii orașului ce au de zis ? Totul e ok ? Așa se intâmplă când banii sunt nemunciți, imediat sunt considerați o pradă.