G4Media.ro

VIDEO Ciolacu: Atât consumatorii casnici, cât și firmele românești trebuie să aibă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

VIDEO Ciolacu: Atât consumatorii casnici, cât și firmele românești trebuie să aibă garanția unor prețuri predictibile și care să rămână la niveluri suportabile. Aceasta este prioritatea momentului pentru PSD!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie, într-o postare pe Facebook, că ”prioritatea momentului” pentru PSD este ca atât consumatorii casnici, cât și firmele românești ”trebuie să aibă garanția unor prețuri predictibile și care să rămână la niveluri suportabile”.

Majoritatea consumatorilor de energie electrică și gaze naturale din România plătesc prețuri plafonate, în funcție de consum, începând din toamna anului trecut, iar măsura a fost prelungită recent până în august 2023.

Context

Grecia, Italia, Belgia, Polonia promovează o scrisoare pe tema plafonării prețurilor la gazele naturale care urmează să fie trimisă Comisiei Europene, în perspectiva Consiliului Miniștrilor Energiei din UE, care va avea loc vineri, 30 septembrie, scrie presa grecească.

Conform unor părți din proiectul de scrisoare aflate la dispoziția agenției Athens-Macedonian News, se subliniază că plafonul poate fi stabilit astfel încât să asigure securitatea aprovizionării și fluxul liber în Europa, realizând în același timp obiectivul comun de reducere a cererii de gaze naturale.

„Plafonul, care a fost solicitat încă de la început de un număr din ce în ce mai mare de state membre, reprezintă măsura care va contribui la menținerea sub control a presiunii inflaționiste. Plafonul ar trebui aplicat tuturor tranzacțiilor angro și nu ar trebui să fie limitat la importurile din anumite regiuni”, se arată, printre altele, în scrisoare, după cum se menționează într-o relatare de la rubrica Playbook a Politico.

Până acum, cel puțin 11 țări au manifestat o atitudine pozitivă față de această idee. În afară de Grecia, Italia, Belgia și Polonia (care erau în favoarea coordonării și a unei linii comune), mai spun da România, Malta și alte țări.

Alte state membre și-au exprimat sprijinul, dar propun unele amendamente. Discuțiile sunt în desfășurare și pot apărea modificări.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Te votam ciocalaule din nou, doar tu ne poti salva! Te vrem presedinte!

  2. Si autostrazile au fost candva prioritate, ca multe alte lucruri. Doar mutatul banilor din buget in buzunarele voastre e singura prioritate la care chiar lucrati.

  3. CE VORBE GOALE, CATEV VORBE GOALE, NUMAI VORBE GOALE !

    GANDA PROPA PANA LA CER! LARE MANIPU DE MARI PROPORTII.

  4. PLATITE DE lime popu ! CU MULTE, MULTE MILIOANE DE EURO LUATE ANUAL DE PARTID DE LA lime popu.