G4Media.ro

VIDEO China: Confruntări cu poliția în Chongqing, după ce muncitori care produceau…

captura twitter

VIDEO China: Confruntări cu poliția în Chongqing, după ce muncitori care produceau teste Covid au fost concediați

Muncitorii au intrat în conflict cu poliția la o fabrică de kituri de testare Covid din China, arată videoclipuri postate pe rețelele de socializare. Protestul a început sâmbătă, după un anunț brusc de disponibilizări și dispute legate de salarii în orașul Chongqing din sud-vestul țării, potrivit BBC.

Unele videoclipuri au fost filmate la Zybio, o companie specializată în reactivi și echipamente de diagnosticare.

După ce China a pus capăt politicii sale de „zero-Covid”, cerințele pentru cumpărarea de kituri de testare au scăzut puternic.

Într-un videoclip, sute de muncitori pot fi văzuți adunându-se în fața fabricii, unii dintre ei strigând: „Dați-ne banii înapoi!”

Cutii cu kituri de testare puteau fi văzute împrăștiate pe jos.

Unele înregistrări video sugerează că, mai târziu în cursul nopții, unii protestatari au aruncat cu scaune și lăzi către un grup de polițiști antirevoltă desfășurați la fața locului, forțându-i să se retragă.

Postările online au declarat că protestul a început sâmbătă dimineața, când muncitorii au fost anunțați că au fost concediați și că vor primi salarii mai mici decât cele promise.

Deși demonstrațiile politice sunt rare în China, protestele pe probleme de muncă și demonstrațiile care vizează anumite companii au loc frecvent.

Publicitate electorală

Politica rigidă a Chinei „zero-Covid” a dus în cele din urmă la proteste pe scară largă în noiembrie, iar guvernul a anunțat ridicarea majorității restricțiilor la scurt timp după aceea.

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...