G4Media.ro

VIDEO Cele mai recente evenimente din Israel: Gallant vorbește cu șeful Pentagonului,…

Sursa foto: JACK GUEZ / AFP

VIDEO Cele mai recente evenimente din Israel: Gallant vorbește cu șeful Pentagonului, IDF spune că 50.000 de palestinieni au fugit sâmbătă din nord în sudul Gazei printr-un coridor umanitar, două rachete au fost lansate din Siria spre Înălțimile Golan

Ministrul apărării din Israel a discutat sâmbătă seară cu șeful Pentagonului, în timp ce armata israeliană anunță că 50.000 de palestinieni au fugit astăzi din nordul Gaza spre sud. Tot sâmbătă seară IDF anunță că două rachete au fost lansate din Siria, declanșând sirenele în mai multe comunități din Înălțimile Golan.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, discută din nou cu omologul său american, Lloyd Austin, în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, care conduce Gaza, transmite The Times of Israel.

Potrivit unui comunicat al Pentagonului, Austin „a reafirmat dreptul Israelului la autoapărare și a reiterat importanța atât a protejării civililor, cât și a livrării de ajutor umanitar”.

„[Austin] a subliniat necesitatea de a limita conflictul la Gaza și de a evita o escaladare regională”, adaugă comunicatul, în urma unor noi schimburi de focuri între forțele israeliene și Hezbollahul din Liban, susținut de Iran.

De asemenea, IDF spune că 50.000 de palestinieni au fugit sâmbătă din nordul Gazei spre sud printr-un coridor de evacuare stabilit de forțele de apărare israeliene, notează aceeași sursă citată.

Tot armata israeliană transmite că două rachete au fost lansate din Siria, declanșând sirenele în mai multe comunități din Înălțimile Golan. Ambele proiectile au aterizat în zone deschise, fără a provoca răniți sau pagube.

Ultima dată, rachete au fost lansate din Siria asupra nordului Israelului pe 29 octombrie, mai scrie The Times of Israel.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...