G4Media.ro

VIDEO BMW a prezentat, la CES, primul model de mașină care își…

VIDEO BMW a prezentat, la CES, primul model de mașină care își schimbă culoarea

BMW a dezvăluit prima mașină din lume „care își schimbă culoarea” la CES în Las Vegas. Conceptul denumit BMW iX Flow, folosește tehnologia de cerneală electronică care se găsește în mod normal în cititoarele electronice pentru a transforma exteriorul mașinii într-o varietate de modele în gri și alb.

„Aceasta este o schimbare a culorii cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic, folosind tehnologia E Ink”, a spus inginerul de cercetare BMW Stella Clarke. „Așa că am luat acest material – este un fel de hârtie groasă – și provocarea noastră a fost să punem asta pe un obiect 3D precum mașinile noastre”.

Atunci când este stimulat de semnale electrice controlate de o aplicație pentru telefon, materialul aduce diferiți pigmenți la suprafață, determinând mașina să capete o nuanță sau un design diferit, cum ar fi dungile de curse.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Așteptăm cu mare interes ca BMW să prezinte și prima mașină care nu scoate fum sau care are semnalizare în dotarea standard.

    • Spui asta in timp ce iti pute mana a bara de tramvai?

    • Nu mi-ar fi rușine să merg cu tramvaiul, cu autobuzul sau cu metroul, dar, din păcate, chiar nu pot folosi aceste mijloace de transport din motive personale. Am 2 autoturisme, stai liniștit și nu mi-aș cumpără niciodată un cazan cu sigla BMW, mai bine merg cu Citaro decât cu un autoturism de cocalar.

    • Bucuria cocalarilor. Majoritatea celor care conduc un BMW in Romania sunt melteni, cocalari sau bombardieri sau toate astea la un loc. Nu trebuie sa generalizam, sunt si mici exceptii.

  2. Militia Romana va adapta talonul in anul 2032 la noile tendinte tehnologice….