G4Media.ro

VIDEO Arad: Protest organizat de profesori, nemulţumiţi de „bulversarea” sistemului educaţional prin…

VIDEO Arad: Protest organizat de profesori, nemulţumiţi de „bulversarea” sistemului educaţional prin decizii „pompieristice”

Aproximativ 80 de profesori din judeţul Arad au organizat, joi după-amiază, un protest de stradă, prin care vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la „bulversarea” sistemului de învăţământ printr-o serie de decizii ale ministerului de resort luate „pompieristic” în ultimul an, relatează Agerpres.

Profesorii s-au adunat, la ora 18,30, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Arad, purtând tricouri albe cu mesajul „Dacă nu noi, atunci cine?”.

Protestul a fost iniţiat pe Facebook şi a strâns aproximativ 80 de dascăli, ei fiind reprezentaţi chiar de un inspector şcolar, Paul Barta, care a declarat că acţiunea are rolul de a sensibiliza opinia publică privind problemele din sistem.

„Încercăm să sensibilizăm opinia publică printr-un protest paşnic, mut, fără scandări, pentru că suntem nemulţumiţi de ce s-a întâmplat pe parcursul acestui an şcolar, în care au fost emise diverse decizii de la Bucureşti, plecând de la lipsa unor manuale pentru elevi, încercarea de a transforma, în luna februarie, orele de sport de la învăţământul primar, apoi încălcări ale Legii Educaţiei Naţionale, ordine emise care a doua zi au fost retrase, decizii prin care s-au bulversat examenele naţionale. E vorba de numeroase decizii luate în ultimul an şi care au bulversat tot sistemul de învăţământ”, a declarat Paul Barta, profesor de sport şi inspector şcolar.

La manifestare s-a aflat şi preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu, care îi reprezintă pe aproape toţi angajaţii din judeţ ai sistemului educaţional.

„Sunt aici în calitate de cadru didactic, dar şi de reprezentant al salariaţilor din judeţul Arad. Am simţit că trebuie să le fiu alături colegilor, pentru că sunt de acord că nu se mai poate să acceptăm ordine de ministru, metodologii date peste noapte, pompieristic, care să distrugă învăţământul românesc”, a declarat, pentru Agerpres, liderul sindical.

Manifestanţii reproşează Guvernului că a modificat Legea Educaţiei Naţionale „prin ordonanţe peste ordonanţe, de unde rezultă o instabilitate a procesului de învăţământ”.

„Toţi miniştrii au încercat să implementeze propria reformă în educaţie fără să existe o consultare reală cu cei implicaţi şi fără să existe o continuitate”, a mai declarat iniţiatorul acţiunii, Paul Barta.

Cu privire la acest protest, Inspectoratul Şcolar Judeţean a transmis un comunicat de presă în care arată că „se delimitează ferm” de acţiune.

„Considerăm necesar şi benefic dialogul constructiv între partenerii interesaţi în administrarea şi dezvoltarea învăţământului preuniversitar. Suntem deschişi pentru a analiza şi a transmite spre Ministerul Educaţiei Naţionale orice propunere documentată şi justificată care vizează îmbunătăţirea şi menţinerea echilibrului sistemului de învăţământ. În opinia noastră, protestele de stradă ar trebui să constituie ultima opţiune în exprimarea eventualelor nemulţumiri, după parcurgerea tuturor etapelor de dialog social. Respectăm dreptul la opinie, dar cu condiţia asumării formelor de manifestare alese în acest scop şi a păstrării decenţei în exprimare şi a respectului demnităţii umane”, se arată în comunicat.

Participanţii au o autorizaţie din partea autorităţilor pentru a sta în Piaţa Revoluţiei până la ora 21.30.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu, astia sunt aia pe care i-ati trecut clasele habarnisti de profesie, nu stiu nimic dar cica au vointa politica.V-ati lasat pe mana acestora si acum cand au adus tara in groapa sunteti revoltati.
    Noapte mintii.
    Asa e cand intrau pe tar 120000 la facultate si terminau 350000.
    La ce va trebuie invatamant performant caci nu suntem o tara meritocratica.
    De aia aveti un olgut zisa litruta, o viorica un dracnea un claudu nasu…

  2. Adrian Năstase, fostul premier condamnat cu executare în două dosare pentru corupţie la nivel înalt, pentru care a făcut 500 de zile de puşcărie, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, iar Comisia de Laudatio a fost condusă chiar de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, scrie edupedu.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.