G4Media.ro

VIDEO Antony Blinken: China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în…

VIDEO Antony Blinken: China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a afirmat că China sfidează ordinea mondială acţionând „mai represiv” şi „mai agresiv”, potrivit unui interviu difuzat duminică de canalul CBS, notează AFP, citată de Agerpres.

„Ceea ce am văzut în ultimii ani este că China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate. Este un fapt”, a declarat Antony Blinken, în cursul emisiunii „60 Minutes” a postului de televiziune american.

China este „singura ţară din lume având capacitatea militară, economică, diplomatică de a submina sau contesta ordinea bazată pe regulile care ne sunt atât de dragi şi suntem hotărâţi să o apărăm”, a continuat şeful diplomaţiei de la Washington.

„Vreau să fiu foarte clar. Scopul nostru nu este să oprim China, să o frânăm, să o limităm. El este de a menţine această ordine bazată pe reguli pe care China o sfidează”.


Aceste afirmaţii au intervenit după ce preşedintele american, Joe Biden, a dat asigurări miercuri, în primul său discurs în faţa Congresului, că „nu va căuta conflictul cu China”, dar va fi „pregătit să apere interesele americane în toate domeniile”.

Tensiunile dintre cele două puteri au fost recurente în ultimii ani. Forţele armate chineze şi americane rivalizează pentru influenţă în Asia-Pacific, în special în Marea Chinei de Sud şi în vecinătatea Taiwanului. Antony Blinken a insistat, de asemenea, în martie, asupra „genocidului comis împotriva uigurilor majoritar musulmani” în regiunea chineză Xinjiang.

sursa foto: Twitter/ Antony Blinken

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Puțin cam prea târziu să-i stăpânească cineva obrăznicia Chinei. (Fie acel cineva și US). Când toată lumea își muta producția și tehnologia în China, nimeni nu-și punea problema ce va fi după ce chinezii nu vor mai copia ci vor începe să gândească.
    Au numărul, au puterea economică, au și lipsa de scrupule…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.