G4Media.ro

VIDEO Afganistan: Mai multe persoane au fost ucise în Asadabad, după ce…

Sursa foto: Twitter/ @bsarwary - Captură video

VIDEO Afganistan: Mai multe persoane au fost ucise în Asadabad, după ce talibanii au deschis focuri de armă la un protest de Ziua Independenței

Mai multe persoane au murit joi în oraşul afgan Asadabad, din apropierea frontierei cu Pakistan, după ce talibanii au deschis focuri de armă asupra unor persoane care fluturau drapelul naţional la un miting organizat cu ocazia Zilei Independenţei, potrivit Reuters.

Incidentul intervine la numai o zi după ce alți trei oameni au fost omorâți într-o demonstrație similară la Jalalabad, în estul Afganistanului.

Protestele la care manifestanții flutură drapeluri afgane în culorile negru, roşu şi verde sau distrug steagurile albe ale talibanilor reprezintă primele semne că o parte dintre afgani se opun conducerii talibane, după ce gruparea a capturat capitala Kabul și majoritatea provinciilor din Afganistan.

„Sute de oameni au ieşit pe străzi. Prima dată mi-a fost teamă şi nu am vrut să merg, dar când l-am văzut pe unul dintre vecinii mei am luat drapelul pe care îl am acasă. Câteva persoane au fost ucise sau rănite în busculadă şi în timpul tirurilor trase de talibani”, a declarat un martor, Mohammed Salim, citat de Reuters.

Proteste au fost semnalate joi şi în oraşul Jalalabad, precum şi într-un district din regiunea Paktia, din estul ţării, fără însă a se înregistra violenţe.

Sursa foto: Twitter/ @bsarwary – Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Dar de ce nu ai luptat cand au venit talibanii?

 2. Atenție, aceste manifestații nu sunt pentru libertate, pentru drepturi, pentru o viață mai bună. Au ieșit în sfârșit în stradă fiindcă nu vor să se schimbe steagul. Nu cred că e nevoie să mai comentez…

  • Gresesti.

   Au iesit in strada deoarece nu vor talibanii la conducere. Cat timp au fost condusi de un guvern pro usa care nu era dintr-un anumit trib nu au iesit in strada.

   Daca poti, incearca sa vezi dincolo de semnificatia unui simplu steag.

 3. Ii impusca si la revedere.