G4Media.ro

Vid în Educație, în ziua în care universitățile și-au deschis porțile pentru…

Vid în Educație, în ziua în care universitățile și-au deschis porțile pentru un nou an universitar. Un an cu un ministru plin, unul demisionar și 2 interimari la Educație

Universitățile își deschid astăzi oficial porțile, pentru a începe un nou an universitar într-un moment politic fără precedent: la educație nu există nici măcar ministru interimar. Portofoliul Educației este suspendat într-o criză politică ce o surclasează chiar și pe cea de anul trecut. În 2018, Guvernul Dăncilă trata “golul” de la Educație cu același panaceu cu care insistă astăzi să ocupe un portofoliu de Comisar European: Rovana Plumb era interimar la educație anul trecut, într-un mandat tampon între ministrul “pamblică” Valentin Popa și Ecaterina Andronescu a cărei intrare în mandat a fost urmărită de propria declarație încălcată: “eu nu sunt de vânzare”.

Interimatul lui Breaz a expirat, iar drepturile de semnătură în Educație au fost direcționate de guvern către secretarul general al Ministerului și secretari de stat, relatează Educatieprivata.ro, după ce președintele Iohannis a refuzat de două ori numele propuse de Dăncilă, argumentând că s-a schimbat componența politică a Executivului odată cu ieșirea ALDE de la guvernare și că premierul ar trebui să meargă în fața Parlamentului.

Ce s-a întâmplat în ultimul an?

Evaluarea școlilor doctorale – instituțiile care au strâns cele mai flagrante acuzații și dovezi de plagiat și care, paradoxal, nu au fost inspectate de 8 ani – a fost amânată fără un orizont clar de așteptare. Apoi universitarii au fost luați la rând de guvernul Dăncilă cu propunerea de a ocupa fotoliul perpetuu gol de la Ministerul Educației. Cine era ministru anul trecut la Educație, când începea anul universitar?

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pamflet
    Ministerul educatiei asa ar trebui sa ramana. Fara ministru, deoarece cu exceptia domnului Funeriu, toti ministrii au facut numai prostii si au luat numai masuri in dirwctia degradarii si distrugerii invatamantului. Inexistenta unui ministru e un fapt benefic pentru invatamantul romanesc. Sa speram ca nici nu va mai fi numit vreun ministru

  2. Groparul invatamântului românesc, Ekaterina Androneaskova, știe de ce. Nu degeaba a fost ea pupila ASASINULUI Ion Iliescu (azi inca in libertate)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.