G4Media.ro

Victimele incendiului din Piatra Neamț: Șapte bărbați și trei femei, cu vârsta…

Victimele incendiului din Piatra Neamț: Șapte bărbați și trei femei, cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani

Șapte dintre cei zece pacienți decedați în urma incendiului de la SPitalul din Piatra Neamț erau bărbați, iar trei erau femei, cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani, a anunțat duminică dimineața Unitatea Medicală într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în unitatea primiri urgențe a spitalului a fost amenajat în cursul nopții un salon de terapie intensivă cu două paturi și au fost demarate demersurile pentru amenajarea încă unui astfel de salon la etajul trei al clădirii.

Comunicatul integral: 

În urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Medicul care a intervenit pentru a salva pacienții internați în secția afectată de incendiu și care a suferit răni urmează să fie transferat în această dimineață în Belgia, după ce aseară a primit îngrijiri la Spitalul Floreasca din București.

Conducerea SJU Piatra Neamț a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI.

În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI.

În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană.

Sursa foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. medicii su ieșit si ies in strada sa ceara doar bani. ei nu vor investiții sa aibă condiții decente pt viata pacienților și a lor. doar bani vad. din bugetul unui spital 85% se duc in salarii, ca proasta de olguta a facut o lege pe genunchi. legea salarizării a fost pt a câștiga votul din partea bugetarilor pe termen lung

 2. Adica in camera aia mica erau 8 paturi ati!
  Din martie pana acum faceati zeci de spitale cu instalatii electrice dimensionate.corect, cu aparatura performanta, cu spatiu decent!

  Dar deh, catu s-a imprumutat din martie pana acum 16 miliarde de euro pt salarii de bugetarinde lux, pt pensii speciale militare, pt statul mafiot roman!

  • Daca nu au fost în stare să facă o secție ați corespunzătoare în 8 luni, trebuia să cheme chinezii, aia făceau un spital în 8 zile.

 3. medicii su ieșit si ies in strada sa ceara doar bani. ei nu vor investiții sa aibă condiții decente pt viata pacienților și a lor. doar bani vad. din bugetul unui spital 85% de duc in salarii, ca proasta de olguta a facut o lege pe genunchi. legea salarizării a fost pt a câștiga votul din partea bugetarilor pe termen lung.

 4. medicii su ieșit si ies in strada sa ceara doar bani. ei nu vor investiții sa aibă condiții decente pt viata pacienților și a lor. doar bani vad. din bugetul unui spital 85% de duc in salarii, ca proasta de olguta a facut o lege pe genunchi. legea salarizării a fost pt a câștiga votul din partea bugetarilor pe termen lung.

 5. Votanților si vuvuzelele partidelor corupte psd si pnl . Mai trece ti niste oameni pe constiinta . Incontientilor .

 6. Eu cred ca astia care votea za cu psd sau pnl , si-ar da si gaaoza ptr 50 lei . Demnitate 0 , orgoliu 0 .

 7. Au dreptate cei ce refuza salvarea motivand ca doresc sa moara acasa in pat decat la spital in chinuri.

 8. Masuri care trebuie luate, dupa modelul colectiv: primarul arestat, prim-ministru demis (la pachet cu presedintele pen’ ca sunt prieteni). Unde sunt rezistentii (ceausescu, sandi matei, mai era o fata, etc) sa strige demisia, sau acum nu se pune, pentru ca sunt ai nostrii la putere?

  • primarul este in funcție, dar la alt sector. ponta are un nou partid. ce vezi tu ca s a învățat in urma tragediei de la colectiv. NIMIC

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.