G4Media.ro

Viceprimarul USR din Râmnicu Vâlcea se opune indexării taxelor şi impozitelor locale…

Viceprimarul USR din Râmnicu Vâlcea se opune indexării taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei / ”Dacă există această obligaţie, de ce se aruncă în continuare în cârca Consiliului Local genul acesta de decizii?” / Cere reducerea cotei de impozitare

Viceprimarul USR al Râmnicului, Andrei Gheorghiu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că el consideră incorectă măsura indexării taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei din anul fiscal anterior deoarece nu reprezintă decât o „împovărare” a cetăţeanului, relatează Agerpres.

Gheorghiu a fost de altfel singurul consilier râmnicean care a votat în ultima şedinţă a Consiliului Municipal împotriva proiectului de majorare cu aproape 14% a taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor.

„După ce că românii au pierdut undeva la 15% prin inflaţie, acum le mai punem această inflaţie pentru anul viitor într-o creştere a impozitului. Am considerat că nu este facil şi de aceea am fost singurul care am votat, în Consiliul Local, împotriva acestui proiect de hotărâre, deşi administraţia locală ne spune clar că există obligaţia consiliilor locale să indexeze acest impozit cu inflaţia pe anul trecut. Dar dacă există această obligaţie, de ce se aruncă în continuare în cârca Consiliului Local genul acesta de decizii pentru că eu, ca şi consilier local, trebuie să mă gândesc în special la binele râmnicenilor şi nu consider că este eficient să îi împovărăm cu taxe pentru anul viitor”, a declarat Andrei Gheorghiu, care este şi preşedintele USR Vâlcea.

El a precizat că ar fi fost normal ca înainte de a face această propunere, conducerea primăriei să caute soluţii pentru a menţine taxele şi impozitele la nivelul actual, propunerea liderului USR Vâlcea fiind aceea de a reduce cota de impozitare.

„O soluţie ar fi putut fi reducerea cotei de impozitare, dar asta ar însemna pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea mai puţini bani de încasat din buzunarul oamenilor, care şi aşa cu greu fac faţă scumpirilor”, a mai spus Andrei Gheorghiu.

Proiectul de hotărâre privind indexarea nivelului impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2024, iniţiat de primarul Mircia Gutău, a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local de miercuri, cu votul consilierilor PER şi PSD, dar şi a doi foşti consilieri USR, care au fost excluşi din partid luna trecută prin decizie a Biroului Naţional. Consilierii PNL s-au abţinut de la vot.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...