G4Media.ro

Viceprimarul Ierusalimului le-a cerut serviciilor municipale să nu mai colecteze gunoiul consulatului…

Sursa foto: Pexels / Taras Chuiko

Viceprimarul Ierusalimului le-a cerut serviciilor municipale să nu mai colecteze gunoiul consulatului general al Franţei

Viceprimarul Ierusalimului, evreu ultranaţionalist, a anunţat luni că le-a cerut serviciilor municipale să înceteze să colecteze gunoiul de la consulatul general al Franţei din Oraşul Sfânt, pentru a protesta împotriva interzicerii participării companiilor israeliene la Salonul de armament de lângă Paris, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Municipalitatea Ierusalimului adună gunoiul peste tot în oraş în mod profesionist şi furnizează cele mai bune servicii tuturor locuitorilor”, a declarat cu toate acestea pentru France Presse un purtător de cuvânt al primăriei, întrebat asupra acestui anunţ.

O sursă a municipalităţii a dat de înţeles că Arie King nu avea autoritatea de a face să fie aplicată această cerere a sa.

Pe platforma X, acesta a postat o scrisoare adresată serviciilor sanitare ale Ierusalimului, prin care le cere „să ordone agenţilor de întreţinere ai oraşului să înceteze imediat serviciul de ridicare a gunoiului clădirii” consulatului general al Franţei.

În această scrisoare, trimisă prin copie de informare şi către Ministerul Afacerilor Externe israelian, King afirmă că a cerut această măsură „în lumina atitudinii perfide şi antiisraeliene a lui Emmanuel Jean-Michel Frederic Macron, preşedintele Franţei, şi al cărui guvern a luat decizii ale căror natură şi scop sunt de a submina industria israeliană”.

Pe fondul indignării internaţionale asupra modului în care sub conduse operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza, Franţa a anulat pe 31 mai participarea companiilor israeliene de armament la Salonul de apărare Eurosatory, care s-a deschis luni lângă Paris.

Vineri deja, părând să facă referire la această interdicţie, ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a criticat aspru Franţa, acuzând-o că „a adoptat o politică de ostilitate la adresa Israelului” şi că închide ochii asupra „atrocităţilor comise de Hamas”.

Aceste declaraţii au fost denunţate drept „incorecte şi deplasate” de înalţi responsabili ai Ministerului Afacerilor Externe israelian.

„Dincolo de divergenţele de opinie care există între Israel şi Franţa”, aceasta din urmă, „de la începutul războiului (…) s-a remarcat printr-o politică clară de condamnare şi sancţionare împotriva Hamas”, au subliniat aceşti diplomaţi.

Războiul în curs în Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul lansat pe 7 octombrie dinspre teritoriul palestinian de către mişcarea islamistă Hamas, atac care a dus la moartea a 1.194 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ al AFP realizat pe baza datelor oficiale israeliene.

Campania militară israeliană de represalii asupra Fâşiei Gaza a făcut până acum 37.347 de morţi, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează