G4Media.ro

Viceprimarul Capitalei: Cu zonele protejate suspendate, nu vom vedea case de patrimoniu…

Sursa Foto: Inquam Photos/ autor: Octav Ganea

Viceprimarul Capitalei: Cu zonele protejate suspendate, nu vom vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor / ”Hoţii vor fi întotdeuna dispuşi să ne fure pământul, spaţiul public, aerul pe care îl respirăm”

Viceprimarul capitalei Horia Tomescu (USR) afirmă, într-o postare pe Facebook, că dacă de luni vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, „nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”, relatează Agerpres.

„Hoţii vor fi întotdeuna dispuşi să ne fure pământul, spaţiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, câteva marionete vor avea asiguraţi bani pentru câteva generaţii. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, noi ceilalţi nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”, a scris Horia Tomescu, pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, „între 2011 şi 2021 populaţia cu domiciliul în Bucureşti a scăzut cu 165.000 de locuitori”. „Avem 1.716.000 de locuitori la 1.038.266 de locuinţe. Opriţi jaful!”, este apelul acestuia.

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că prefectul Toni Greblă intenţionează ca luni să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar însemna, a arătat edilul, că timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti”. De asemenea, potrivit lui Nicuşor Dan, în acest context, toate proiectele de autorizare trebuie să reia procedura de la nivelul certificatului de urbanism.

Nicuşor Dan a afirmat că prefectul Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primărie, prin care cel din urmă cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, această documentaţie „are undeva între doi şi trei metri cubi”.

Ulterior, a arătat Nicuşor Dan, prefectul a revenit, transmiţând că dacă nu îi vor fi date toate aceste acte până pe 6 februarie, va ataca în instanţă reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivaţia ar fi fost „pentru că există există suspiciuni în diverse medii”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Jos comunistii!

  2. Hotii si rechinii imobiliari se intorc!

  3. Mafiotii PSD s-au aliat cu mafia PNL si cu mafia imobiliara si vor sa distruga totul pentru niste spagi.

  4. gargară

    • Tu traiesti pe luna ? Nu vezi blocuri construite in parcari si parcuri, inghesuite intre case ? Da -te dreaq cu betoanele tale

  5. Tu traiesti pe luna ? Nu vezi blocuri construite in parcari si parcuri, inghesuite intre case ? Da -te dreaq cu betoanele tale

  6. Acest prefect Greblă il agresa fizic pe Vadim Tudor in anii 2000 in Parlament, deci vă dați seama care este nivelul. Între timp l-au pus judecător la Curtea Constituțională și apoi prefect al Bucureștiului. Vai de bietul popor român!

  7. Eu sunt mama lui si vreau sa mi-o dati intre betoane