G4Media.ro

Vicepremierul Alexandr Novak: Consumul de gaze din Rusia se află la un…

Vicepremierul Alexandr Novak: Consumul de gaze din Rusia se află la un nivel record, dar Moscova este gata să crească livrările în Europa, dacă i se va solicita

Consumul de gaze din Rusia se află la un nivel record, dar Moscova este gata să crească livrările în Europa, dacă i se va solicita acest lucru, a declarat sâmbătă vicepremierul Alexandr Novak, transmite Reuters.

Preţurile spot ale gazelor au crescut cu 800% în acest an, ca urmare a redresării cererii după pandemia de coronavirus. Acestea au mai scăzut în octombrie, după ce Rusia, care este un furnizor major de gaze al Europei, a afirmat că ar putea să mărească livrările, dar nu a făcut încă acest lucru.

”Vreau să subliniez că în Rusia s-a ajuns la un consum record de gaze în acest an, care se datorează redresării economice active”, a afirmat Novak într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 1, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Rusia, a cărei producţie de gaze şi ale cărei exporturi în Uniunea Europeană se află aproape de niveluri record, a afirmat că trebuie să îşi asigure rezervele proprii de gaze, înainte de a mări livrările pe piaţa spot a Europei.

Novak nu a spus cât de mari sunt rezervele de gaze ale Rusiei, dar a estimat că unităţile europene de stocare a gazelor mai au nevoie de circa 25 de miliarde de metri cubi de gaze.

Ministrul a insistat că cererea internă puternică nu va împiedica Rusia să ofere Europei o cantitate mai mare de gaze, dacă va primi astfel de solicitări.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Loïc Manegarium

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. UE e tare mandra, cum sa ceara de la rusi?
  Care, eventual, ar pune si conditii si ar castiga si ceva imagine.
  Nu, mai bine ne mai punem o patura, deschidem larg portmoneul si ne uitam pe pereti dupa energia „verde” ieftina.
  In timp ce CEO al E. ON de la noi vorbeste prostii.

  • Postac rosu.De ce sa luam de la rusi? Ale noastre nu sunt bune? Ah, dar am uitat ca cineva s-a dat de ceasul mortii sa nu se dea drumu la exploatarea gazelor din Marea Neagra.

 2. Sau poate că și-au amintit că 40% din PIB-ul lor este asigurat din exporturile de gaze. Când au văzut că UE nu pune botul la șantaj, au dat-o la întors. Ceva de genul: noi va dam gaze dar voi nu vreți să le luați.

 3. Gresit EU nu ofera nimic nu are nevoie doar am bagat miliarde in regererabile si daca are nevoie ati inteles voi gresit este doar un act caritabil. Rusia la fel saraci isi rup piinea de la gura de dragul EU.

 4. Prostii de la Bruxelles au reusit sa -l umple pe Putin de bani,asta e ,taxa pe jmekerie merge la Putin 🥳