G4Media.ro

Vice Media ar putea declara falimentul (surse, NYT)

sursa foto: Unsplash

Vice Media ar putea declara falimentul (surse, NYT)

Vice Media Group, compania care se află în spatele unor site-uri media populare precum Vice și Motherboard, se pregătește să declare falimentul, a anunțat luni New York Times, citând persoane la curent cu aceste operațiuni, potrivit The Guardian.

Informațiile vin la câteva zile după ce Vice și-a închis programul Vice News Tonight și pe fondul unor valuri de concedieri și închideri din domeniul media, inclusiv sfârșitul BuzzFeed News.

Cinci companii s-ar fi arătat interesate de afacere și Vice ar putea lua în considerare o vânzare pentru a evita falimentul, se arată în raportul Times, adăugând că, în cazul unui faliment, care ar putea avea loc în următoarele săptămâni, Fortress Investment Group, deținătorul datoriilor Vice, ar putea ajunge să controleze compania.

Se așteaptă ca societatea să continue să funcționeze normal în cazul unei declarații de faliment, a precizat Times.

Un purtător de cuvânt al Vice nu a comentat în mod direct raportul privind falimentul, dar a precizat că societatea „a fost angajată într-o evaluare cuprinzătoare a alternativelor și planificării strategice” și că „consiliul de administrație și părțile interesate continuă să se concentreze pe găsirea celei mai bune căi”.

Potențialul faliment intervine într-un moment dificil pentru industrie, în condițiile în care mai multe alte firme media și de tehnologie au fost nevoite să își reducă activitatea în ultimele luni din cauza unei economii dificile și a unei piețe publicitare slabe.

În această lună, BuzzFeed a anunțat că își va închide divizia de știri, care și-a câștigat renumele pentru reportajele sale ireverențioase și pătrunzătoare, dar care, în cele din urmă, a cedat în fața provocărilor modelului său de afaceri bazat pe tehnologia digitală.

Săptămâna trecută, Vice Media a anunțat că va anula popularul său program TV Vice News Tonight, ca parte a unei restructurări mai ample care va duce la reduceri de personal în întreaga divizie de știri la nivel mondial a firmei de media digitală, punând capăt unor ani de dificultăți financiare și plecări ale directorilor de top. Rapoartele de presă au estimat că peste 100 de angajați vor fi concediați în cadrul restructurării.

Vice face parte dintr-un grup de companii media digitale cu ascensiune rapidă. În 2017, compania a fost evaluată la 5,7 miliarde de dolari.

De-a lungul anilor, Vice și-a consolidat poziția alături de cofondatorul său Shane Smith, care și-a construit imperiul media pornind de la o singură revistă canadiană. Unul dintre ceilalți cofondatori ai Vice, Gavin McInnes, este acum mai bine cunoscut ca fondator al Proud Boys, un grup de extremă dreapta ai cărui lideri se confruntă acum cu acuzații de conspirație pentru acțiunile lor din timpul insurecției din 6 ianuarie de la Washington.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...