G4Media.ro

Venezuela o expulzează pe șefa delegației UE la Caracas

Sursa Foto: Facebook

Venezuela o expulzează pe șefa delegației UE la Caracas

Ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza a anunţat miercuri că şefa delegaţiei Uniunii Europene la Caracas are la dispoziţie 72 de ore să părăsească Venezuela, relatează Agerprse, conform Reuters.

Guvernul venezuelean a expulzat-o pe Isabel Brilhante Pedrosa după ce UE a impus luni sancţiuni împotriva a 19 oficiali venezueleni acuzaţi de abuzuri împotriva drepturilor omului, de subminarea democraţiei şi a statului de drept. Alţi 36 de oficiali din Venezuela se aflau deja pe lista neagră a UE, având interdicţie de intrare pe teritoriul Uniunii şi activele din Europa blocate.

Parlamentul de la Caracas, controlat de partidul preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, ceruse de marţi guvernului să o declare pe Pedrosa indezirabilă.

„Votez cu ambele mâini pentru ca reprezentanta Uniunii Europene să fie declarată persona non grata”, a afirmat preşedintele contestat al Adunării Naţionale, Jorge Rodriguez, înainte de a solicita votul, conform Agerpres.

Sursa Foto: Instagram/Venezuela

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. numai statele au ambasadori, tratatele economice nu au personalitate

  2. Dar in Romania nu exista politicieni care submineaza democratia si incalca drepurile omului? De ce nu le pune UE sanctiuni?

  3. Nu asta spun bai vesticii?Ca toate care se petrec in lumea a 3-a e vina colonistilor albi?
    Pai asta spun si ei.

  4. Ar trebui sa ducem război în Venezuela sa ii eliberam de sub dictatura comunista și sa le dam șansa să fie democrație. E cazul sa demolam dictaturile de tip Venezuela, Turcia, Rusia