G4Media.ro

Vasile Dâncu acuză interesele private în modul în care a fost întocmit…

Sursa Foto: Facebook

Vasile Dâncu acuză interesele private în modul în care a fost întocmit Planul Național de Redresare și Reziliență

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, a criticat Guvernul Cîțu pentru modul în care a realizat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), apreciind că sunt vizibile interesele private care pot fi identificate în anexele documentului ce a fost transmis Comisiei Europene.

Vasile Dâncu mai spune că reforma pensiilor nu trebuia condiționată în PNRR, în afara unui raport pe termen mediu și lung care să reflecte datele privind demografia țării și ceea ce își propune România pe termen lung.

„Este necesară reforma pensiilor, asumată prin PNRR? Sigur că este nevoie de reforma pensiilor, dar această reformă a pensiilor va trebui făcută în raport cu un proiect de dezvoltare a României, pentru că ține și de demografie, și de ceea ce ne propunem să avem în viitor, și de sprijinul zonei private, care să absoarbă cât mai multă forță de muncă. Aceste lucruri trebuie corelate. Nu există corelație, se vede că acest PNRR nu are o viziune și cred că acest lucru vine din faptul că s-a refuzat să se facă transparent, să se discute în Parlament, să se discute cu societatea civilă, cu Opoziția și, observând interesele private din aceste anexe, vedem de ce numai după ce a fost depus la Bruxelles am ajuns și noi să vedem aceste anexe”, a comentat Dâncu pentru Bugetul.ro.

Reprezentantul PSD a mai spus că formațiunea sa va propune în paralel un document similar PNRR-ului, care să reflecte ce a fost greșit în planul Guvernului, să le explice oamenilor „această pată neagră a PNRR”.

„Trebuie să explicăm oamenilor ce este greșit în acest plan, ce ar trebui să schimbăm, pentru că mai există, înțeleg, o etapă în care, după ce va fi aprobat, să refacem unele obiective și unele alocări de fonduri”, a explicat Vasile Dîncu,

Dîncu a mai spus că egalizarea vârstei de pensionare este o mare eroare, iar PSD va elabora un proiect alternativ, unde vor fi prezentate idei de eficiență economică și de eficientizare a fondului de pensii, de nediscriminare socială și de coeziune socială.

Sursa Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Când nu e Dâncu, e ciolacu.
  Da’ Luminița Popescu ce zice?
  Violenta in familie de e la bautura sau de la lipsa banilor?
  Despre psihologi cand vor vorbi public cei nelinistiti din opozitie

 2. De departe, infractorii PSD sunt cei mai renumiti experti in distrugeri si hotii.

  • Să fim realiști, în distrugeri nu-i intrece pe cei din PNL, cat despre hoție, PNL-iștii au tot timpul până în 2024 să-i ajungă pe PSD-iști, poate chiar sa-i întreacă, mai ales la cum au început în plină pandemie în Guvernarea Orban.

 3. Hai să o spunem direct, fără ocolișuri. Acest plan a fost construit de către băieții deștepți de pe lângă PNL și USR+, gen Gabriel Comănescu și alții. Domnul Dâncu are impresia că dacă PSD-ul era la guvernare, lucrurile se desfășurau altfel? Să fim serioși, bineînțeles că nu. Făceau exact la fel!

 4. Dihorul ăla al mata răscolește amintiri dureroase in Kiseleff10, așa că ai face bine dacă i-ai face felul in semn de respect pentru răposatul Hamsterică !

 5. Cand ai iesit cu igiena sociala in gura, nu a zis nimeni nimic. Acum cand impartiti prada, pe spatele romanilor, va da cu virgula si nu mai e bine!

  Tradatori jegosi cu epoleti, ce sunteti! Mafia romaniei nu se intelege pe prada!

 6. VOI SECURISTII SI COMUNISTII V-ATI INTELES PANA LA URMA CUM SA IMPARTITI PRADA…
  NU VA DUCEM GRIJA.

 7. Vasile Dancu e un comunist sinistru.

 8. No, stai domol, că vedem mintenaș ce zice și comisia.
  Apăi dacă komisia zice că e bine, inseamnă că așa se fac treburile pe la UE
  Iară de n-o fi bine, nu e nici un bai, numa că n-o să mai luăm vreun sfanț.
  Atuncea să vezi dănțuială 🙂

 9. Ca de obicei dancu e de partea celor care nu au fost capabili sa acceseze fonduri ue dar care acum se dau mari specialisti si bagatori de seama .