G4Media.ro

Vasile Blaga, achitat definitiv în dosarul de trafic de influență în care…

Vasile Blaga, achitat definitiv în dosarul de trafic de influență în care a fost implicat primarul Gheorghe Ștefan

Europarlamentarul Vasile Blaga, fost ministru PDL, a fost achitat definitiv în dosarul de trafic de influență în care primarul Gheorghe Ștefan și-a recunoscut fapta și a făcut acord cu procurorii DNA.

Instanța îl obligă pe Blaga Vasile la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

”Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi apelantul intimat inculpat Blaga Vasile împotriva sentinţei penale nr. 594 din 15 noiembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 1240/3/2017*. Cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie ?i Justi?ie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina acestuia. Obligă apelantul intimat inculpat Blaga Vasile la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Blaga Vasile, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 iunie 2022”, se anunță în minuta sentinței.

În 23 iulie 2020, Curtea de Apel București a trimis la Tribunalul București pentru rejudecare dosarul de corupție în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga fusese achitat chiar de Tribunal.

Acuzațiile aduse de DNA lui Vasile Blaga. Dosarul lui Blaga a fost instrumentat de celebrul fost procuror DNA Mircea Negulescu zis Portocală. Judecătoarea Cipariu a dispus achitarea lui Blaga pe litera 16 alineatul 1 Cod de procedură penală, ceea ce – în lumea juriștilor – înseamnă cea mai rușinoasă achitare pentru un un procuror.

Achitarea a fost dispusă, deși Negulescu a venit cu două denunțuri, al lui Gheorghe Ștefan (zis Pinalti) și al lui Horațiu Berdilă de la compania IT Romsys. De altfel, Pinalti a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit 3 ani de închisoare după ce a recunoscut că a intermediat șpaga primită de Blaga de la Berdilă.

Potrivit rechizitoriului, Pinalti a recunoscut că a intermediat partea cea mai consistentă, de 500.000 de euro, din mita totală de 700.000 de euro pe care ar fi primit-o Blaga ca să îl ajute pe Berdilă de la Romsys să câștige contracte IT cu Transelectrica și Transgaz.

 

Sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Dar de ce trebuie sa plătească el cheltuieli judiciare dacă a fost achitat?
    În fine…. USR e aici?

  2. Nuuuuuuu!!! 😃😃😃 – Este doar statul de drepţi în acţiune. De drept, scuzaţi.. reflexul.

  3. Alt tilhar facut scapat .

    • Usl ii scapa pe toti cei care stiu „meserie”

    • Cumva în Românica se „judecă” la ordin politic??? Ai zice că nu trăim într-o democraţie! 😂😂😂

  4. Justitia independenta-pensii speciale mai mari ca salariul la 50 de ani, salariile cele mai mari din Europa raportat la salariul mediu pe economie, indemnizatii si sporuri peste sporuri, salarii compensatorii decise tot de ei de milioane de euro din urma, niciun fel de raspundere!