G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță, despre varianta Delta în România: Suntem într-o etapă de la…

Valeriu Gheorghiță, despre varianta Delta în România: Suntem într-o etapă de la transmitere sporadică la transmitere comunitară

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a afirmat, vineri, că varianta Delta a COVID-19 „a devenit dominantă la nivel european” şi „are tendinţa de a deveni dominantă şi în România” şi a avertizat privind faptul că această mutaţie a virusului se extinde foarte uşor, în special în zone precum litoralul.

 • „O persoană infectată cu Delta poate să genereze de la şapte până la nouă cazuri secundare, se extinde foarte uşor unde numărul de persoane este foarte mare, unde nu se respectă măsurile de prevenţie”, a arătat şeful CNCAV, la Vama Veche, şi a subliniat că „litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie”.

Mai mult, Valeriu Gheorghiţă a spus că „persoanele nevaccinate au cel mai mare risc de a se îmbolnăvi în perioada următoare, când estimăm că vom avea o transmitere comunitară crescută, în mod deosebit aceasta fiind de varianta Delta”.

 • „Vedem că în ultimele nouă săptămâni procentul cazurilor generate de varianta Delta, din totalul celor care au fost cauzate de variante virale de îngrijorare, a crescut de aproape nouă ori, ceea ce e un lucru extrem de important. Avem nevoie de această supraveghere epidemiologică prin secvenţiere. Doar în săptămâna 30, procentul testelor de secvenţiere pozitive pentru varianta Delta a fost de 89% din totalul secvenţierilor efectuate în săptămâna respectivă, ceea ce ne arată că avem în continuare aproximativ 35% din cazurile confirmate cu varianta Delta care nu au legătură epidemiologică, ca atare, acestea sunt cazuri cu transmitere comunitară” a explicat Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a mai afirmat că, în ceea ce priveşte varianta Delta a COVID-19, „suntem într-o etapă de la transmitere sporadică la transmitere comunitară, (…) dacă nu facem la acest moment ceva suplimentar, (…) este foarte probabil să înregistrăm o creştere a numărului de cazuri”.

Întrebat de o eventuală administrare a unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă a spus că în acest moment este aşteptată aprobarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi este „foarte probabil” ca primii vizaţi să fie „persoanele vulnerabile, persoanele imunodeprimate, care au în continuare un risc de a dezvolta boala cu o eventuală formă mai gravă”.

Valeriu Gheorghiţă este în judeţul Constanţa pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare anti-COVID pe litoral.

Împreună cu echipa mobilă, el vaccinează vineri seara turiştii care doresc să se imunizeze, aflaţi în staţiunea Vama Veche, cu serul produs de PfizerBioNTech şi Johnson&Johnson, la Punctul SMURD din localitate.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Moş Teacă se apropie. Soldatul ia arma la mână şi-ncepe a striga:
  — Cine eee? Cine eee? Cin’?!
  — Vită! răspunde Moş Teacă.
  — Ce fel de vită? Bolnavă ori sănătoasă?
  — Bolnavă.
  — Apoi, vită bolnavă, stăi! Căprar dă gardă, vin dă recunoaşte o vită bolnavă!
  — Prea bine! zice Moş Teacă încântat. Aşa să faceţi, că eu am să vă-ncerc. Ori de câte ori m-îti vedea venind la voi, să mă-ntrebaţi: vită bolnavă ori sănătoasă? Măcar să vie şi gheneralu, nu-1 laşi să treacă până nu ţi-o spune ce fel de vită este!
  — Trăiţi, don căpitan, da’ dac-o fi o vită sănătoasă?
  — Atunci îi dai drumu.
  — După ce o cunosc?
  — Pă ce?! Dobitocule, nu ţi-am spus?! O cunoşti pă aia că ştie sicretu, parola şi răspunsu. Că dacă n-ar fi sănătoasă, dă unde l-ar şti?

 2. De ce au fost raportate 700 de mii de cazuri ieri?
  De ce au crescut cazurile la ATI de la 74 mii la 94 mii in 2-3 săptămâni?
  Varianta delta o fi cauza sau vaccinurile nu sunt așa de eficiente?
  Au fost administrare peste 2 miliarde de doze dar totuși ne apropiem de 1 milion de cazuri zilnic.

 3. Adică accesul la Control Club din sect 1 se face pe baza de dovada de la DSP: vaccin, test PCR sau dovada fostei îmbolnăviri. Când ați decretat asta? De la Universitate la Club Control se trece din zona galbena spre zona verde, anume Control și secția 1 de poliție care a intervenit degrabă la.apelul israelienilor din 13 decembrie 2019?

 4. Cand oficialii spun ca e bine, situatia e alta… Daca se scot testele irelevante (rapide si PCR pentru vacante), vedem ca imaginea e una proasta, cu pozitivari de peste 10%…

  Asa ca momentan politicienii se bat cu cifrele, nu cu realitatea.

 5. E programat valul 4.
  Vineee!!!
  Menghele ghiorghita e dirijorul pandemiei. Face experimente pe propriul popor. Daca ajungem sa vaccinam cu vaccinuri experimentale si copiii ne ducem de râpa…..