G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare nu este în impas / Dacă ne…

Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare nu este în impas / Dacă ne uităm la lista de aşteptare tragem o concluzie greşită. Eu nu îmi doresc liste interminabile de persoane care se află în aşteptare

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că nu este „în impas” campania de vaccinare, iar numărul persoanelor aflate pe listele de aşteptare nu reprezintă un indicator relevant, în condiţiile în care capacitatea de vaccinare a crescut constant. „Eu nu îmi doresc liste interminabile de persoane care se află în aşteptare”, afirmă Gheorghiţă, precizând că sunt peste 204.000 de persoane pe aceste liste, relatează News.ro.

„Campania nu este în impas. Dimpotrivă, am crescut, am dublat rata persoanelor vaccinate. Înţeleg, dacă aveam în loc de 50.000, 30.000 de persoane vaccinate dar eu ştiu că de la 50.000 am ajuns la 60.000, 70.000, chiar peste 80.000 (de persoane vaccinare zilnic – n.r.). Astăzi ne aşteptăm să avem aproape 90.000, poate chiar mai mult, conform programărilor care sunt efectuate. Dacă ne uităm la lista de aşteptare tragem o concluzie greşită. Trebuie să înţelegem că în centrele unde există locuri disponibile oamenii se pot programa direct în acel centru şi evident că nu mai regăsim acele persoane pe lista se aşteptare. Nici nu îmi doresc şi nu mi-am dorit şi asta am spus de mai multe ori, eu nu îmi doresc în această campanie de vaccinare să avem liste interminabile de persoane care se află în aşteptare pentru vaccinare. Îmi doresc să ajungem la nivelul la care o persoană dacă astăzi vrea să se vaccineze să se poată vaccina astăzi, pentru că cu cât sistemul de vaccinare şi campania este mai dinamică, mai flexibil şi mai accesibilă cu atât oamenii îşi vor dori mai mult să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că este important ca demersul de vaccinare „să interfereze cât mai puţin cu calitatea vieţii” persoanelor care vor să se imunizeze, menţionând că în România campania de vaccinare este una dintre cele mai accesibile, raportată la alte ţări europene.

Ne gândim la modalităţi prin care o persoană să se poată programa încât să fie cât mai uşor pentru toată lumea şi din acest punct de vedere lista de aşteptare nu este un element pe baza căruia să putem trage o concluzie că avem o campanie de vaccinare care este în impas. Evident că atunci când vorbim despre o creştere a capacităţii de vaccinare lista de aşteptare se va diminua. (…) Mi-aş dori să avem zero persoane pe lista de aşteptare şi restul centrelor să fie pline cu persoane programate”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a explicat că România nu a atins pragul de 100.000 de persoane vaccinate zilnic „din cauza reticenţei” faţă de serul AstraZeneca, menţionând că în caz contrar s-ar fi atins acest prag.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că în prezent sunt 204.000 de persoane pe lista de aşteptare.

„În acest moment avem un număr de peste 204.000 de persoane înscrise pe lista de aşteptare. Procentul celor care se află în momentul de faţă pe lista de aşteptare din populaţia generală este de peste 89% ceea ce înseamnă că până la acest moment din toate persoanele care se aflau în lista de aşteptare au fost notificate cu prioritate în mod deosebit persoanele vulnerabile, persoanele cu boli cronice, persoanele vârstnice, persoanele care erau aferente etapei unu de vaccinare şi de asemenea persoanelor care deservesc activităţi esenţiale ceea ce înseamnă că principala categorie de persoane care la acest moment se regăseşte pe lista de aşteptare face parte din populaţia generală”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a prezentat şi care este topul judeţelor cu cele mai multe persoane pe lista de aşteptare.

„Topul celor şase judeţe care au mai multe persoane pe lista de aşteptare: Bucureşti – 66.000 de persoane – săptămâna trecută erau peste 120.000 de persoane pe lista de aşteptare, prin creşterea capacităţii de vaccinare am putut să reducem numărul de persoane care se află în lista de aşteptare şi implicit să scurtăm timpul de aşteptare al oricărei persoane care doreşte să se vaccineze; Cluj – peste 29.000 de persoane, Mureş – peste 11.000, Prahova – peste 11.000, Braşov – peste 9.000 de persoane”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Sursa foto: Facebook ROvaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Își dorea doar acum o luna liste ca sa știe cam câte vaccinuri sa aducă…acum îl deranjează chipurile listele, e mai bine ca nu le avem…ce ne mai aburește și asta și se crede mare expert in comunicare…ca in infectiologie ne a lămurit…a vaccinat după cum i a dictat șeful și nu științific așa cum a făcut tot restul lumii civilizate…

  2. Lista de asteptare are sub 170 000 de persoane. Iata ce spunea col Gheorghita acum 3 sapt.
    „Este un număr relativ constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
    Vedem deci ca era multumit cu o lista constanta si cu sute de mii de doritori. Acum foarte putini mai vor.

  3. S-a terminat cu vaccinarea aia usoara, bazata pe bunul simt al oamenilor; acum e randul autoritatilor, sa-i vedem cum isi fac treaba

  4. Sexi boy asta nici el nu stie ce sa mai minta la televizor. Azi zice una maine zice alta … Vai de capu vostru bai… Opriti mizeria aia de Zeneca si cumparati in loc Pfizer si lumea va prinde curaj din nou.

  5. s-au terminat lemingii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.