G4Media.ro

Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii…

Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emblematicului Astor Place Hair din New York, salonul de coafură și frizerie unde obișnuiau să se tundă Robert de Niro sau Andy Warhol

Astor Place Hair Stylists, emblematicul salon de coafură și frizerie care, timp de 73 de ani, a fost un loc devenit faimos din cartierul (new yorkez) East Village, este ultima victimă a pandemiei coronavirusului.

Vineri, conducerea salonului de frizerie, unde se ducea toată lumea bună, de la actori precum Robert de Niro și Kevin Bacon, la artiști plastici precum Andy Warhol sau personalități precum fostul purtător de cuvânt al Consiliului Statului New York, Sheldon Silver, căzut ulterior în dizgrație, și-a anunțat angajații că salonul se va închide, și asta chiar înaintea Zilei Recunștinței.

„Afacerile ne-au scăzut cu 90%”, a declarat ziarului The Post directorul salonului, Michael Saviello, el adăugând că și alte birouri și magazine din apropiere s-au închis din cauza infecției. “De la redeschiderea sa, în luna iunie, salonul a fost operațional în fiecare zi, dar am redus orarul”.

Decizia i-a dezamăgit pe cei 40 de angajați, dintre care unii lucraseră în salon de chiar mai mult decât cei 40 de ani de directorat ai lui Saviello (sau ‘Big Mike’, cum i se mai spune). “Mulți oameni au plâns când le-am dat vestea“, a mai spus el. “Unii clienți au plâns pentru că veneau aici încă din copilărie, iar acum își aduceau copiii la tuns”.

Saviello povestește că lui Valentino Gogu, un frizer în vârstă de 72 de ani, care a lucrat la salonul Aston Hair încă din anul 1984, când a sosit la New York din România, nu i-a venit să creadă.

Gogu lucra aici șapte zile pe săptămână și, în anul 1999, i-a făcut o faimoasă tunsoare actriței Hilary Swank, pentru filmul ‘Băieții nu plâng‘ (este vorba despre o tunsoare băiețească, Swank interpretând rolul unei femei care dorește să-și schimbe sexul. Pentru acest rul, Swank a fost distinsă cu Premiul Oscar, n. red.).

Frizeria, care promova niște prețuri accesibile, a fost proprietatea aceleiași familii timp de trei generații. Saviello povestește că Enrico Vezza a deschis frizeria susținând că, indiferent de situația economică, oricine are nevoie de o tunsoare, iar prețul pornea de la $23.

Cunoscut sub numele de ‘Națiunile Unite ale frizeriei’, unde angajații vorbeau diverse limbi, salonul cu o singură cameră atrăgea turiști din întreaga lume.

Locurile de lucru al fiecărui frizer sunt  pline de autografe ale clienților lor celebri, iar Saviello a aranjat un studiou unde, la ora prânzului, pictează portrete. Alți frizeri și-au montat instalații de karaoke.

“Poate că vom reveni atunci când o să-și revină și orașul, dar, în acest moment, asta e imposibil”, a conchis Saviello.

Sursa: New York Post / Articol de Isabel Vincent / Traducerea: Alexandru Danga (Rador)

Foto: Valentino Gogu / Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Probabil ca oamenii nu mai vin de teama infectarii, insa cred ca masca ar rezolva problema totusi. Macar sa asigure functionarea afacerii la relanti pana isi revine orasul.

  • Cred ca stirea este ca la 72 de ani omul inca muncea 12 ore pe zi,iaca sa vina in romania ca se pensiona pee caz de boala,plus se angaja la stat .Boieriile din romanica cu pensii speciale,pensionari pe boli inchipuite etc sunt pe datorie…

 2. Deci Gogu V. din State a ramas fara job……

  • La 72 de ani… Pfui, ce tragedie, frățică! Nu mă mai pot opri din plâns…

  • Danute, ca de obicei mergi direct la esenta ! :)))))

  • Exaaaact!! Întradevăr „o știre „care merita sa facă ocolul pământului ocupând loc în susul paginilor presei…” serioase”
   Îmi este cam jena…

 3. Pai sa vina diaspora acasă! Bai tapalaga, ați început sa va luați știrile de conturile de twitter ale frizeriilor? Hahah! Cum mama dracu sa nu scrii orice pentru un sul de salam cu știri va astea? Ce site de c#aca#t, sa ne băgăm p# ula in el

 4. Nu moare de foame. Guvernul american ii garanteaza un ajutor social de minim 1500 dolari si plata cheltuielilor de intretinere.

 5. Gogule, probleme ma?

 6. De Sorina nu mai stiti nimic?

 7. @dan
  Ai pus punctul pe i. Un frizer roman care a ramas fara loc de munca la new york nu e o stire. Cel putin nu in forma asta. Daca gaseau alt lead mai ziceam.